Τα φαντάσματα των βυθών σπέρνουν τον τρόμο αλλά τρώνε μόνο πλαγκτόν [εικόνες]

Σπάνιες φωτογραφίες «αιχμαλωτίζουν» τα περίεργα ψάρια με το τεράστιο στόμα που κολυμπούν σε κοπάδια και μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία τρόμου!
«Συνήθως κινούνται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να τραβήξεις φωτογραφίες την ώρα που τρώνε. Συνήθως βλέπεις να περνάει μια ασημένια αστραπή από μπροστά σου. Βγαίνουν πολλές φορές κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας γιατί τους...
αρέσουν τα ζεστά νερά. Ζούμαρα σε χρόνο ρεκόρ και πραγματικά ενθουσιάστηκα», ξέσπασε ο Βρετανός φωτογράφος Αλεξ Τάτερσολ ο οποίος ερωτεύτηκε τους βυθούς το 2001 στην Βενεζουέλα.



Αυτή τη φορά οι φωτογραφίες του κάνουν τον γύρο του κόσμου έπειτα από ατελείωτες ώρες κατάδυσης στην Ερυθρά Θάλασσα εκεί όπου τα κοπάδια με τα ινδικά σκουμπριά κινούνται σαν πιράνχας αλλά βέβαια δεν είναι.




«Σε περίπτωση που δεις αυτά τα ψάρια να ανοίγουν το στόμα τους, θέλεις υποσυνείδητα να βγεις στην στεριά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν υπάρχει ωστόσο λόγος να φοβάσαι γιατί τρέφονται μόνο με πλαγκτόν και προνύμφες. Είναι τόσο όμορφα πλάσματα, με τα στόματά τους ορθάνοιχτα! Κι ας μοιάζουν με φαντάσματα», λέει ο γνωστός φωτογράφος.








..
..
.. http://ergatodikeomata.blogspot.com/ . .
πηγή: alexiptoto.com.
Νεότερη Παλαιότερη