Απίστευτο! Πολίτες δίνουν πλαστά έγγραφα για ρυθμίσεις δανείων


Ενας στους πέντε δανειολήπτες που δηλώνουν αδυναμία αποπληρωμής του δανείου τους και ζητούν ευνοϊκή ρύθμιση εμφανίζει πλαστά ή αποκρύβει στοιχεία για την πραγματική οικονομική του κατάσταση.
 «Αναγκαζόμαστε να κάνουμε τους ντετέκτιβ προκειμένου να ...διαγνώσουμε εάν όντως υπάρχει πρόβλημα ή όχι σε αρκετούς από τους δανειολήπτες που μας προσεγγίζουν για ρυθμίσεις οφειλών ή ακόμη και για διαγραφή τους», λέει χαρακτηριστικά επιτελικό στέλεχος τράπεζας στην Καθημερινή.
Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, αυξάνεται ο αριθμός των τραπεζικών πελατών που προστρέχουν στις τράπεζες για ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τη δυσμενή συγκυρία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν σε καμιά περίπτωση εισοδήματα που να τους επιτρέπουν να αποπληρώσουν το δάνειό τους, όταν όμως την ίδια στιγμή σε άλλες τράπεζες της χώρας έχουν καταθέσεις ανάλογες ή μεγαλύτερες του ύψους του δανείου τους ή έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερική ή σε κάθε περίπτωση εκτός τραπεζικού συστήματος.
Το ποσοστό των δανειοληπτών αυτών προσεγγίζει περίπου το 20% του συνόλου των δανειοληπτών που δηλώνει ότι έχει πρόβλημα.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει στην εφημερίδα τραπεζικό στέλεχος, για δανειολήπτη που εμφανίστηκε όχι απλά για ρύθμιση αλλά για συνολική κατάργηση οφειλής στεγαστικού δανείου 100.000 ευρώ, όταν διαπιστώθηκε ότι σε άλλες τράπεζες είχε καταθέσεις 220.000 ευρώ.

Καθώς δεν υπάρχει αυτόματο διατραπεζικό σύστημα διασταύρωσης αναφορικά με τις συνολικές καταθέσεις και οφειλές κάθε τραπεζικού πελάτη, είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο και εναπόκειται στην καλή διάθεση για συνεργασία των τραπεζών να εντοπισθούν τέτοιες περιπτώσεις.
Δεν είναι λίγοι επίσης οι δανειολήπτες που φέρουν ως δικαιολογία αδυναμίας αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, όταν σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους είναι μη δηλωθέντα και φυσικά δεν εμφανίζονται πουθενά: εισοδήματα από ενοίκια, σε ορισμένες περιπτώσεις από ελεύθερα επαγγέλματα που δεν δηλώνονται, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος δανειολήπτης δεν έχει εισοδήματα προκειμένου να αποπληρώσει τη δόση, ενώ στην πραγματικότητα είναι ικανός να την εξυπηρετήσει.
..
..
.. http://ergatodikeomata.blogspot.com/ . .
πηγή: lamogio24.blogspot.gr.
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ