«Θερίζει» η κατάθλιψη παγκοσμίως

Περισσότερα από 350 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από κατάθλιψη ή από μια διανοητική διαταραχή, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Υγείας.
 Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του
ΠΟΥ, από κατάθλιψη πάσχουν άνθρωποι σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Μάλιστα μια μελέτη που έγινε με την υποστήριξη του ΠΟΥ δείχνει ότι περίπου ένα 5% των ανθρώπων παρουσίασαν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.
«Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να πάθουν κατάθλιψη από τους άνδρες», εξήγησε εξάλλου ο διευθυντής του τμήματος διανοητικής υγείας και κατάχρησης ψυχοτρόπων ουσιών στον ΠΟΥ, δρ. Σέκχαρ Σαξένα. Ως εκ τούτου, σημειώνει ο ίδιος, ο αριθμός των γυναικών που υποφέρουν από κατάθλιψη είναι 50% πιο υψηλός από αυτόν των ανδρών. Το μεγαλύτερο αυτό ποσοστό των γυναικών εξηγείται κυρίως από την επιλόχεια κατάθλιψη, η οποία επηρεάζει έως και μία λεχώνα στις πέντε.
Διάφορες ιδιαίτερες συνθήκες -οικονομικές δυσκολίες, ανεργία, καταστροφές και συγκρούσεις- μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Στην πιο σοβαρή μορφή της, η κατάθλιψη οδηγεί στην αυτοκτονία. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αυτοκτονούν ετησίως και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς υποφέρει από κατάθλιψη.
Ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ανθρώπων που κατάφεραν να αυτοκτονήσουν υπέφερε από κατάθλιψη, σύμφωνα με τον Σαξένα, ο οποίος σημείωσε εξάλλου ότι όσο πιο ανεπτυγμένη είναι η χώρα, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η συχνότητα του φαινομένου.
Λόγω της ντροπής που εξακολουθεί να προκαλεί συχνά η κατάθλιψη, πολλοί ασθενείς δεν παραδέχονται ότι υποφέρουν.
..
..
                                                                   --> ...
                                         
 Δωρεάν αγγελίες . Κάνε κλικ στην εικόνα και ξεκίνα τώρα!  
Flying bat in a marquee                                                                                                   
      Αδιέξοδος στην ενημέρωση ?     
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ