Χωριό «μετακόμισε» στη Τουρκία

Θύμα ενός ορθογραφικού λάθους έπεσε ένα γνωστό γαλλικό χωριό που βρέθηκε να διαφημίζει σε ένα φυλλάδιο τις τουριστικές ατραξιόν μιας περιοχής της δυτικής… Τουρκίας.
Στη διαφημιστική μπροσούρα η υπηρεσία πολιτισμού…

και τουρισμού της περιοχής Μανίσα μπέρδεψε το χωριό Gordes (Γκορντ) της νότιας Γαλλίας με την τοπική κοινότητα Gördes (Γκέρντες).

Ταραγμένος και αμήχανος, ο διευθυντής της υπηρεσίας, Έρντιτς Καρακεσέ, επέρριψε την ευθύνη στο διαφημιστικό γραφείο που είχε αναλάβει την έκδοση του φυλλαδίου. "Ο στόχος μας δεν είναι να προωθήσουμε το γαλλικό χωριό όμως, μολονότι κάναμε πολλούς ελέγχους, αυτή η φωτογραφία, μεγέθους μόλις 4 εκατοστών, μας ξέφυγε", δικαιολογήθηκε. Το Γκέρντες, στην καρδιά του δάσους» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας στην οποία εικονίζεται το σχεδόν ομώνυμο γαλλικό χωριό Γκορντ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan περίπου 50.000 αντίτυπα του φυλλαδίου διανεμήθηκαν σε επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή ή πουλήθηκαν σε φοιτητές έναντι 5 τουρκικών λιρών το καθένα.

Το ορεινό γαλλικό χωριό της Προβηγκίας φημίζεται για το κάστρο του και για τα πέτρινα σπίτια του και έχει περιληφθεί στον κατάλογο με «τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας». Το τουρκικό Γκέρντες, από την άλλη, ένα χωριό 10.000 κατοίκων σε υψόμετρο 600 μέτρων, φημίζεται για τα εργαστήρια κατασκευής παραδοσιακών χαλιών. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
               www.adieXodos.gr
>>>
πηγή

-->
Νεότερη Παλαιότερη