Ρωσικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία

Στρατιωτικά γυμνάσια στη νοτιοανατολική περιοχή Ροστόβ, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας….

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τα γυμνάσια αυτά. Υλικό που κατέγραψαν εικονολήπτες του Reuters απεικονίζει φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων - τζιπ, τεθωρακισμένων οχημάτων, αυτοκινούμενων πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών και αυτοκινούμενων πυραύλων εδάφους-αέρος - να κινούνται σε σχηματισμούς σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο. Η ρωσική πλευρά για μία ακόμη φορά επιμένει ότι θα πρέπει να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία. Ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή και να αρχίσει ένας ειλικρινής διάλογος» ανέφερε σήμερα ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας συνέδεσε την ανακοίνωση για την εκ νέου «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν την ίδια ημέρα στο Κίεβο. Μάλιστα, ανέφερε ότι η Μόσχα δεν αμφιβάλλει ότι πίσω από την επιχείρηση βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Via

 www.adieXodos.gr

Νεότερη Παλαιότερη