«Ανάγκη ισότιμης ανάπτυξης στα χαρακτηριστικά κάθε περιφερειακής ενότητας»

Τις προτεραιότητές του για τη Στερεά Ελλάδα, με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, την καταπολέμηση της ανεργίας, τη δημιουργία υποδομών, την ανάπτυξη του τουρισμού, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα…

και των κοινωνικών δομών, περιέγραψε, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμφωνία για τη Στερεά» Θανάσης Γιαννόπουλος.

Σε αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για ισόρροπη, ισότιμη ανάπτυξη στα χαρακτηριστικά που έχει η κάθε περιφερειακή ενότητα, διότι, όπως εξήγησε, υπάρχει νομός που δεν έχει καθόλου θάλασσα, η περιφερειακή ενότητα της Ευρυτανίας, εν αντιθέσει με όλες τις άλλες περιφερειακές ενότητες.

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος για τη συμμετοχή του στον β’ γύρο των εκλογών και ανέδειξε ως πλεονέκτημα της υποψηφιότητάς του την εμπειρία του και τη γνώση από την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως γιατρού.

Αναφερόμενος στη στήριξη της ΝΔ στον ανθυποψήφιό του Κώστα Μπακογιάννη, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι δεν θέλησε να έχει ούτε τη στήριξή της ούτε το χρίσμα της, σημειώνοντας ότι απευθύνεται στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδος, τους οποίους κάλεσε να απαγκιστρωθούν από τα κομματικά συρματοπλέγματα.

Για τη σημερινή του σχέση με τη ΝΔ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε: «Η ΝΔ για μένα σταμάτησε ως ΝΔ, οι κομματικοί μου δείκτες -και το λέω με λύπη αυτό- σταμάτησαν στο Ζάππειο ΙΙ. Στο Ζάππειο ΙΙ με τα 18 σημεία».

Αποκάλυψε ότι στις περιφερειακές εκλογές του 2010 είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος στη Στερεά Ελλάδα, αλλά, όπως επισήμανε, «πρυτάνευσαν τότε άλλες λογικές και δόθηκε το χρίσμα στον κ. Χειμάρα να είναι υποψήφιος. Τελείωσε η υπόθεση τότε, αλλά πάντοτε επιθυμία μου και πόθος μου θα ήταν να προσφέρω από τη θέση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος».

Ειδικότερα, αναλύοντας το όραμά του και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδος, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι προτεραιότητά του είναι να λυθεί η ταλαιπωρία της καθημερινότητας των πολιτών που έρχονται σε επαφή με την Περιφέρεια, δηλώνοντας εμφατικά ότι «η ταλαιπωρία του πολίτη που έρχεται σε άμεση επαφή είναι αυτό που τον πληγώνει καθημερινά».

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών για την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση του ποσοστού ανεργίας, που πλήττει βαρύτερα, όπως ανέφερε, τους νέους και της γυναίκες. Χωρίς υποδομές δεν μπορείς να έχεις επενδύσεις για ανάπτυξη, δεν μπορείς να έχεις νέες θέσεις εργασίας, υπογράμμισε.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα του κ. Γιαννόπουλου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει η ανάπτυξη του θεµατικού και του εναλλακτικού τουρισµού, όπως του θρησκευτικού, του ιαματικού, του συνεδριακού και του ιατρικού. Σκοπός είναι ει δυνατόν να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, σημείωσε.

Μεγάλη σημασία αποδίδει, επίσης και στον πρωτογενή τομέα, τον οποίο χαρακτήρισε «κορυφαία» προτεραιότητα της πολιτικής του. «Όταν λέμε πρωτογενή τομέα» εξήγησε, «εννοούμε να μπορέσει η Περιφέρεια να δώσει τις δυνατότητες ώστε να ελαττωθεί το κόστος των καλλιεργειών». Αναφερόμενος δε στο πρόσφατο θέμα με το γάλα, τόνισε ότι δεν είναι και τόσο ικανοποιητική για το κτηνοτροφικό κεφάλαιο η λύση που δόθηκε.

Τέλος, μία άλλη βασική, «μεγάλης σημασίας, δράση είναι το προνοιακό έργο που έχει κοινωνική διάσταση» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, εκφράζοντας την άποψη ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλο το προνοιακό φάσμα. Σε αυτό δε το πλαίσιο, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, για το οποίο διεμήνυσε ότι θα δώσει μάχη για να τελειώσει.

Via

 www.adieXodos.gr

Νεότερη Παλαιότερη