Σέρρες: Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Σε μια άκρη της λαϊκής αγοράς στη Νιγρίτα είχαν απλώσει την παράνομη πραμάτεια τους δυο διακινητές λαθραίων τσιγάρων, που εντοπίστηκαν αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εκατοντάδες…

λαθραία πακέτα.

Οι δυο λαθρέμποροι, ένας 44χρονος Ρώσος και ένας 38χρονος Έλληνας «δούλευαν» μαζί, έχοντας στήσει έναν πάγκο πώλησης με άλλα προϊόντα. Σε διάφορα σημεία κοντά του και στο αυτοκίνητο του 44χρονου αλλοδαπού το οποίο κατασχέθηκε, είχαν κρυμμένα τα 1.420 πακέτα τσιγάρων χωρίς την προβλεπόμενη ταινία ασφαλείας που προόριζαν για πώληση.

Τα λαθραία πακέτα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων υπέρ του ελληνικού δημοσίου, ενώ οι δυο διακινητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία. Στο Ναύπλιο συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α και της Ασφαλείας ένας 46χρονος Πακιστανός που βρισκόταν παράνομα στη χώρα και είχε στην κατοχή του μία συσκευασία με καπνό βάρους 718 γραμμαρίων χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Ο 46χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Στον ίδιο εισαγγελέα οδηγήθηκε και ένας 43χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη στο Άργος από άνδρες της Ο.Ε.Π.Τ.Α, όταν στην κατοχή του βρέθηκαν ποσότητα καπνού βάρους 496 γραμμαρίων που είχε εισαχθεί παράνομα στη χώρα και μία σιδερογροθιά.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη