Η Λιθουανία στο ευρώ

Οι Βρυξέλλες έδωσαν χθες το πράσινο φως στη Λιθουανία να ενταχθεί στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου 2015, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Η ισοτιμία του λίτας, του νομίσματος…

που αντικατέστησε το ρούβλι το 2003, ορίστηκε στα 3,4528 λίτας ανά ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι προετοιμασίες για την εισαγωγή του ευρώ από το νέο έτος "προχωρούν καλά" συνολικά, αλλά υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς.

Συνέστησε επίσης στη χώρα να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις δεν θα προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν από τη μετάβαση στο νέο νόμισμα. Πρότεινε μάλιστα να υπογράψουν όσο περισσότερες εταιρείες γίνεται ένα μνημόνιο με το οποίο θα δεσμεύονται ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν την εισαγωγή του ευρώ ως "πρόσχημα για αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών".

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκέβιτσους διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα είναι "αξιόπιστο μέλος της ευρωζώνης".

Το ευρώ δεν είναι απλώς ένα νόμισμα, ούτε ένα κομμάτι μετάλλου. Για εμάς, σημαίνει ότι ανήκει κανείς στη σωστή ομάδα", τόνισε.

Η Λιθουανία είναι η τελευταία από τις χώρες της Βαλτικής που υιοθετεί το ευρώ. Η Εσθονία έγινε μέλος της ευρωζώνης το 2011 και η Λετονία φέτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ