Βουλγαρία: Άνοιξε ο δρόμος προς τις κάλπες

Ο δρόμος προς τις κάλπες άνοιξε οριστικά σήμερα με την αναμενόμενη επιστροφή της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από την τρίτη πολιτική δύναμη, στην οποία ανέθεσε την εντολή ο πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ, όπως ορίζει το Σύνταγμα….

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο ο αρχηγός του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (ΚΔΕ) Λουτφί Μεστάν επέστρεψε την εντολή στον Ρόσεν Πλέβνελίεφ και κατέθεσε γραπτή άρνηση συγκρότησης κυβέρνησης εκ μέρους του κόμματός του. Η χώρα χρειάζεται πρόωρες εκλογές» δήλωσε ο αρχηγός του ΚΔΕ.

Με την επιστροφή της εντολής από το τρίτο και τελευταίο κοινοβουλευτικό κόμμα εξαντλήθηκε η συνταγματική διαδικασία, επισημαίνουν τα βουλγαρικά μέσα.

Διάλυση της Βουλής στις 6 Αυγούστου, διορισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης από τον πρόεδρο Πλέβνελιεφ και πρόωρες εκλογές στις 5 Οκτωβρίου είναι οι σημαντικότερες νέες πολιτικές εξελίξεις φέτος στη Βουλγαρία. Οι επιχειρήσεις "πάγωσαν" ενόψει των πρόωρων εκλογών

Οι πρόωρες εκλογές ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της Βουλγαρίας το 2014, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης, Πέταρ Τσομπάνοφ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στο βουλγαρικό κοινοβούλιο για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2014.

Οι επιχειρήσεις σταμάτησαν να δουλεύουν όταν κατέστη σαφές ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ανάγκη για επικαιροποίηση του προϋπολογισμού, πρόσθεσε ο κ.Τσομπάνοφ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να επικαιροποιηθεί έτσι ώστε να ενισχυθούν τα δημοσιονομικά αποθέματα ασφαλείας που είναι διαθέσιμα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσει να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα σε μία περίοδο που η εμπιστοσύνη στους θεσμούς έχει εξασθενήσει. Απέρριψε δε τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσε να υπάρξει εξορθολογισμός των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης, έτσι ώστε να αποτραπεί η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Εθνικού Ταμείο Ασφάλισης Υγείας.

Η προταθείσα αύξηση του δημόσιου χρέους κατά 3,4 δισ. λεβα (1,73 δισ. ευρώ) πρέπει να παρέχει όλες τις εγγυήσεις ότι η βουλγαρική οικονομία θα αντέξει την οικονομική πίεση μέχρι το τέλος του χρόνου, είπε ο απερχόμενος υπουργός οικονομικών, προσθέτοντας ότι η Εθνική Υπηρεσία Εσόδων εργάζεται αποτελεσματικά και εάν διατηρηθούν οι τρέχουσες τάσεις, θα επιτευχθεί ο ετήσιος εισοδηματικός στόχος.

Το πρώτο εξάμηνο του 2014 καταγράφηκε οικονομική ανάπτυξη 1,4% σε ετήσια βάση. Περίπου 725 εκατ. λέβα (370,1 εκατ. ευρώ) είναι αναγκαία προκειμένου να χαλιναγωγηθεί το έλλειμμα εντός της πρόβλεψης του 1,8%, ενώ 2 δισ. λέβα (1,02 δισ. ευρώ) θα αντληθούν στην περίπτωση που θα πρέπει να επιστραφούν οι καταθέσεις της Corporate Commercial Bank.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη