Θρήνος στην Ολλανδία, εκλογές στην Ουκρανία

Ανάμεσα σε λουλούδια και κεριά που άφησαν συγγενείς στην είσοδο της στρατιωτικής βάσης Χίλβερσουμ της Ολλανδίας, όπου μεταφέρονται τμηματικά από την Τετάρτη οι σοροί των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών,…

υπάρχει και μια αυτοσχέδια επιγραφή.

Γράφει μια μόνο λέξη: «Γιατί;»…

Μια λέξη και ένα ερώτημα που βασανίζει εδώ και ημέρες τους συγγενείς των 298 νεκρών της τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία: Ποιος και γιατί κατέρριψε το Boeing 777.

Οι ουκρανικές και αμερικανικές αρχές ρίχνουν την ευθύνη στους φιλορώσους αυτονομιστές υποστηρίζοντας ότι κατέρριψαν το Μαλαισιανό αεροσκάφος με πύραυλο εδάφους αέρος Buk, ενώ οι αντάρτες κατηγορούν το Κίεβο λέγοντας πως με τις αεροπορικές τους επιδρομές στην περιοχή οι Ουκρανοί προκάλεσαν την τραγωδία.

Η Μόσχα αμφισβητεί τα στοιχεία των Αμερικανών χαρακτηρίζοντας τα ανύπαρκτα, την ώρα που μια πολυεθνική δύναμη αποτελούμενη από Ολλανδούς, Αυστραλούς και Μαλαισιανούς ειδικούς, βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία και εν μέσω πυρών και γενικευμένης έντασης προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία, μαρτυρίες αλλά και να βοηθήσει στην περισυλλογή των υπόλοιπων θυμάτων της τραγωδίας. ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: twitter @ErinELyall

Ακόμη και χθες η διεθνής ερευνητική δύναμη έβρισκε συντρίμμια αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από τον τόπο της τραγωδίας όπως τμήματα της ατράκτου. Ανάμεσα σε αυτά και η ταυτότητα του τραγικού πιλότου του Boeing.

Ραγίζουν καρδιές στην Ολλανδία Στην Ολλανδία εκτυλίσσονται καθημερινά σκηνές που ραγίζουν την καρδιά. Οι συγγενείς των νεκρών ζουν τη δική τους Οδύσσεια. Περνούν ώρες ατέλειωτες στο αεροδρόμιο Σκίπχολ ή στην στρατιωτική βάση Χίλβερσουμ προσπαθώντας να μάθουν ένα νέο για την τύχη των ανθρώπων τους. Μια θάλασσα από λουλούδια έχει απλωθεί στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και στην είσοδο της στρατιωτικής βάσης. Μηνύματα αγωνίας και δάκρυα συνθέτουν το σκηνικό της ανείπωτης τραγωδίας.

Στο αεροδρόμιο Σκίπχολ, βρέθηκαν χθες και οι γονείς της 25χρονης Φατιμά Ντάιντζεσκι που ταξίδεψαν από το Περθ της Αυστραλίας στην Ολλανδία για να μάθουν κάποιο νέο της. Είναι πεπεισμένοι πως η κόρη τους είναι ζωντανή καθώς το κινητό της τηλέφωνο, τους κάλεσε λίγη ώρα μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους.

Ο Τζόρτζ και η Αντζελα Ντάιτζενσκι πέταξαν χθες για την Ουκρανία, παρά τους κινδύνους που κρύβει ένα τέτοιο ταξίδι, αποφασισμένοι να μάθουν.

Άλλοι 74 σοροί θυμάτων στο Αϊντχόβεν

Δύο αεροσκάφη που μετέφεραν τις σορούς θυμάτων της κατάρριψης του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία προσγειώθηκαν χθες στην Ολλανδία, μία ημέρα μετά την άφιξη της πρώτης ομάδας σορών. Έπειτα από μία επίσημη τελετή, τα φέρετρα μεταφέρθηκαν με νεκροφόρες στην στρατιωτική βάση για να γίνει η αναγνώρισή τους από 80 ιατροδικαστές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία αλλά και 120 Ολλανδούς ειδικούς. Τα μαύρα κουτιά έχουν σημαντικές πληροφορίες» Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV), ανέφερε χθες ότι τα δεδομένα από τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης του Μπόινγκ 777 έχουν μεταφορτωθεί με επιτυχία από τους ερευνητές στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (ΑΑIB). Δε βρέθηκε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση στον καταγραφέα» ανακοίνωσε το OVV. Τα στοιχεία έχουν μεταφορτωθεί με επιτυχία και ο Καταγραφέας Στοιχείων Πτήσης περιέχει πολύτιμες πληροφορίες», είπαν χαρακτηριστικά οι Ολλανδοί ειδικοί.

Προς εκλογές η Ουκρανία Εν τω μεταξύ χθες δύο κόμματα τα οποία στήριζαν έως τώρα την κυβέρνηση του Αρσένι Γιάτσενιουκ, η οποία είχε προκύψει μετά την ανατροπή του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εγκατέλειψαν την κυβερνητική συμμαχία για να διευκολύνουν τον νέο Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές.

Η σύνθεση του ουκρανικού κοινοβουλίου παραμένει, σε επίπεδο προσώπων, ίδια με εκείνη του 2012, ωστόσο πολλοί βουλευτές του φιλορωσικού, πρώην κυβερνώντος «Κόμματος των Περιφερειών» έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και άλλοι έχουν αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο οι αρχές κατηγορούν ότι υποστηρίζει τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες. Είναι μια ιστορική στιγμή. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά ένα κομμουνιστικό κόμμα στο ουκρανικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο κ. Τουρτσίνοφ, απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είχε επικυρώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα νόμο ο οποίος επιτρέπει στον πρόεδρο του κοινοβουλίου να ζητεί τη διάλυση μιας πολιτικής ομάδας, ο αριθμός των μελών της οποίας είναι μικρότερος από αυτόν της πιο μικρής πολιτικής ομάδας που σχηματίζεται μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας (PCU) είχε αρχικά 33 βουλευτές, ωστόσο πλέον του έχουν απομείνει 23 σε σύνολο 450 βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη