Τι κάνει στο Ιόνιο ο εμίρης του Κατάρ;

Δεν πίστευαν στα μάτια τους, αν και είναι συνηθισμένοι να βλέπουν σούπερ γιοτ, οι κάτοικοι στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς, όταν είδαν την Πέμπτη το πρωί δυο από τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς του κόσμου να είναι αγκυροβολημένες…

στο γραφικό λιμάνι της πόλης. Ο ιδιοκτήτης του νησιού Οξιά, εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι, και ο Πρωθυπουργός του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θανί ήταν οι δυο διάσημοι επισκέπτες που σταμάτησαν στην Κεφαλλονιά πριν κατηφορίσουν για το νησί Οξιά.

Είναι η πρώτη φορά που τα δυο ξαδέρφια, δηλαδή, ο Εμίρης και ο Πρωθυπουργός του Κατάρ, συναντήθηκαν στο νησί”, δήλωσε στο Πρώτο Θέμα, κάτοικος του Φισκάρδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμίρης του Κατάρ θέλει για πρώτη φορά να δείξει στον ξάδερφό του και Πρωθυπουργό του Κατάρ την επένδυση που έχει κάνει στην Ελλάδα, αγοράζοντας πριν από μερικά χρόνια από την οικογένεια Σταμούλη, το νησί Οξιά.

Τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας τόσο στο λιμάνι της Κεφαλλονιάς όσο και την ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς του νησιού τράβηξαν τα βλέμματα των τουριστών που κοιτούσαν με απορία τις σπασμωδικές κινήσεις των ανδρών.

Η προσωπική ασφάλεια του εμίρη παρόλο που στέκονταν διακριτικά δίπλα του μαγνήτιζε τα βλέμματα των ντόπιων οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν το πρόσωπο για το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα ολόκληρη η ασφάλεια του νησιού.

Ο Εμίρης

Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι, δεν επισκέπτεται για πρώτη φορά το νησί. Μετά την αγορά της Οξιάς, η οικογένεια του εμίρη εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στα νησιά του Ιονίου, ενώ πρόσφατα τον είδαμε στη Σκιάθο να απολαμβάνει εκλεκτούς μεζέδες και ντόπια προϊόντα.

Αυτή τη φορά ο εμίρης, λίγο πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό, αποβιβάστηκε από το 124 μέτρων θαλαμηγό του “Κατάρα” και πραγματοποίησε μία σύντομη στάση στην Κεφαλλονιά για να απολαύσει ένα δροσερό ρόφημα.

Σε αντίθεση με εκείνον, ο ξάδερφος του και Πρωθυπουργός του Κατάρ, προτίμησε να παραμείνει στη θαλαμηγό του “Al Mirqab” που μόνο η εξωτερική του όψη

μοιάζει με πλωτό παλάτι. Στον εσωτερικό χώρο διαθέτει όλες τις ανέσεις, πέραν των χώρων υποδοχής, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, τζακούζι, αίθουσα σινεμά, μπαρ σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, διαθέτει και ελικοδρόμιο όχι μόνο για τις γρήγορες μετακινήσεις της οικογένειας αλλά και για να ελέγχεται η περιοχή από ψηλά, για λόγους ασφαλείας. Φορώντας ένα μακό μπλουζάκι λευκού χρώματος, μία εκρού βερμούδα και καπνίζοντας τα αγαπημένα του πούρα, ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι,αν και περικυκλωμένος από την προσωπική του ασφάλεια κάθισε αναπαυτικά σε ένα καναπέ σε καφετέρια κοντά στο λιμάνι και μαζί με δυο φίλους, απόλαυσε ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ο 62χρονος Εμίρης, μαζί με την προσωπική του ασφάλεια εθεάθη

στην Ιθάκη να γευματίζει μαζί με τη συνοδεία του σε εστιατόριο που είχαν προηγουμένως εντοπίσει η ασφάλεια του για να απολαύσουν φρέσκο ψάρι. Έκλεισαν ρεζερβέ δυο τραπέζια με θέα τη θάλασσα, ένα για τον ίδιο και την 8μελη παρέα του και άλλο ένα για το πλήρωμα της θαλαμηγού. Η παραγγελία τους μόνο λεκτικά ήταν σύντομη, αφού ζήτησαν “ότι έχει ο κατάλογος”.

Εκτός από τα κυρίως πιάτα και τους πλούσιους μεζέδες απόλαυσαν φρέσκα ψάρια που διέθετε η ταβέρνα. Ήταν αρκετά φιλικοί με τον περίγυρο, χαιρέτισαν τον κόσμο που τους πλησίασε καθώς και τις αρχές του νησιού που έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να παρέχουν την επιθυμητή ασφάλεια στον εμίρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος ο ερχομός του ξαδέρφου του και πρωθυπουργού του Κατάρ σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου αξιοποίησης του νησιού Οξιά, μετατρέποντάς το σε art island.

Έτοιμο το σχέδιο για την μετατροπή σε Art island της Οξιάς; Ένα άγονο νησί 4.200 στρεμμάτων θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα μας. Εκτός από το κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα περιλαμβάνει τις βίλες της βασιλικής οικογένειας, το νησί θα διαθέτει ένα από τα καλύτερα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή η Οξιά θα μετατραπείσε ένα νησί τέχνης, πολιτισμού και φιλοξενίας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Η μεγάλη αυτή επένδυση,

που θα στοιχίσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ είναι το όνειρο της κόρης του Μαγιάσα Μπιντ Χαμάντ αλ-Θάνι, η οποία αρέσκεται να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για την αγορά σπάνιων έργων τέχνης με σκοπό να βάλει το εμιράτο στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Η δημιουργία του μουσείου θα προσελκύσει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα εκθέτουν τα έργα τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκδηλώσεων, μετατρέποντας το νησί σε ένα διεθνές κέντρο τέχνης και πολιτισμού.

Το ενδιαφέρον για την τέχνη της 28χρονης κόρη του εμίρη, Μαγιάσα Μπιντ Χαμάντ αλ-Τάνι, ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια όταν σπούδαζε στις ΗΠΑ

στον τομέα των πολιτικών επιστημών και της λογοτεχνίας. Πριν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές της διορίστηκε πρόεδρος των μουσείων του Κατάρ, όπου συγκεντρώνονται πολιτιστικοί θησαυροί από όλο τον κόσμο.

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ