Σ. Αραβία: Πολυετείς ποινές σε μέλη ισλαμιστικών ομάδων

Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε 23 άτομα σε ποινές φυλάκισης έως 22 χρόνια για το ρόλο τους σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν μαχητικές οργανώσεις, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ετυμηγορία του…

δικαστηρίου είναι τμήμα μιας επιχείρησης ασφαλείας κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχουν φυλακιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την Τρίτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι άλλοι 17 άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έως και 33 χρόνια ενώ την περασμένη εβδομάδα, 48 άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως και 30 έτη ενώ ένας εξ αυτών καταδικάστηκε στην ποινή του θανάτου.

Μαχητές της Αλ Κάιντα πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων εναντίον ξένων και κυβερνητικών στόχων στη Σαουδική Αραβία από το 2003 έως το 2006. Τον περασμένο μήνα η οργάνωση πραγματοποίησε μια συνοριακή επιδρομή από το έδαφος της Υεμένης, που ήταν η πρώτη κατά της Σαουδικής Αραβίας από το 2009.

Αυτή η επίθεση, μαζί με την αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση που αναδύεται από τους πολέμους στο Ιράκ και τη Συρία, έχουν τροφοδοτήσει ανησυχίες για την ασφάλεια στο Ριάντ. Τον Φεβρουάριο ο βασιλιάς Αμπντάλα διέταξε να επιβάλλονται μεγάλες ποινές φυλάκισης σε όποιους μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν ή μετέχουν σε ομάδες που θεωρούνται εξτρεμιστικές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη