Νέα ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία προς την ανατολική Ουκρανία

O εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε χθες ότι η Ρωσία είναι και θα παραμείνει ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις προειδοποιήσεις του Κιέβου ότι…

η Μόσχα θα μπορούσε να διακόψει την τροφοδότηση της ηπείρου με καύσιμα αυτόν τον χειμώνα. Η Ρωσία ήταν, είναι και θα είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενεργειακών πόρων στην Ευρώπη» επισήμανε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Ελπίζουμε ότι ως αντάλλαγμα η Ουκρανία θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη διέλευσή τους» τόνισε ο ίδιος.

Εξάλλου, ο Πεσκόφ επισήμανε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να στείλει μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, «ακόμη και αύριο».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο επέκρινε έντονα την πρώτη αποστολή βοήθειας από τη Ρωσία, καθώς τα φορτηγά εισήλθαν στο ουκρανικό έδαφος έπειτα από ημέρες αναμονής στα σύνορα χωρίς την άδεια των ουκρανικών αρχών και χωρίς επαλήθευση του φορτίου και της παράδοσης από τη Διεθνή Επιτροπή του Διεθνούς Σταυρού. Το Κίεβο κατήγγειλε μια «εισβολή».

Ο Ποροσένκο έχει δηλώσει ότι ανησυχεί για τη ρωσική πρόθεση να σταλεί και δεύτερη αυτοκινητοπομπή.

Ερωτηθείς πάντως για τα σχέδια της Μόσχας σχετικά με το δεύτερο κομβόι, ο Πεσκόφ απάντησε ότι αυτό θα σταλεί «σύντομα, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμη και αύριο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ