Ξυπνά ο εφιάλτης στη Γάζα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους και αναζητούν καταφύγιο, καθώς «τρέμουν» τις νέες αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά τη ρίψη ρουκετών προς το Ισραήλ, με τις οποίες…

παραβιάστηκε η εκεχειρία, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε αμέσως εντολή να χτυπηθούν «τρομοκρατικοί στόχοι».

Την ίδια ώρα, σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο και οι εκπρόσωποι του Ισραήλ επέστρεψαν στην βάση τους.

Σε απάντηση στην Χαμάς, η οποία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε εντολή στον στρατό να επιτεθεί εκ νέου κατά τρομοκρατικών στόχων στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα Η ισραηλινή πλευρά ανέφερε ότι αρχικά η Χαμάς εκτόξευσε πέντε ρουκέτες, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. Αργότερα, ο στρατός έκανε γνωστό ότι «μετά την παραβίαση της εκεχειρίας», ερρίφθησαν προς το Ισραήλ ακόμη οκτώ ρουκέτες, από τις οποίες οι δύο κατερρίφθησαν από τα αμυντικά συστήματα.

Αξιωματούχος της Χαμάς, μιλώντας στο Aljazeera, είπε ότι η οργάνωση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν χτυπήσει δέκα στόχους στη Γάζα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αλλεπάλληλες εκρήξεις στις περιοχές Ζεϊτούν και Σάαφ.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας φορτωμένοι με σακίδια και στρώματα, εγκατέλειψαν τη νύχτα την Σετζάγια προκειμένου να βρουν καταφύγιο στα σχολεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων.

Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις

Αναλυτές αναφέρουν ότι εξ αρχής δεν υπήρχαν ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και Χαμάς στην Αίγυπτο, καθώς η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι τεράστια.

Οι Αιγύπτιοι μεσολαβητές προσπαθούσαν τις τελευταίες ημέρες να υπάρξει μια συμφωνία που θα περιελάμβανε να «χαλαρώσει» ο αποκλεισμός της Γάζας, χωρίς να χρειαστεί να ζητηθεί από τους μαχητές της Χαμάς να παραδώσουν τα όπλα τους.

Ακόμη, είχαν στόχο να καθυστερήσουν την συζήτηση για το ζήτημα της κατασκευής λιμανιού και αεροδρομίου στην Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο κανένας από αυτούς τους στόχους δεν επετεύχθη και πλέον οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται και πάλι στον «αέρα».

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου απέρριψε την Τετάρτη τους παλαιστινιακούς ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ ευθύνεται για την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Κάιρο της Αιγύπτου με στόχο μια διαρκή κατάπαυση του πυρός, αναφέροντας ότι η εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας «έκανε τη συνέχιση των συνομιλιών αδύνατη».

Ο Μαρκ Ρεγκέβ εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Νετανιάχου απάντησε στις κατηγορίες του παλαιστίνιου διαπραγματευτή Αζάμ αλ-Αχμέντ ότι το Ισραήλ οδήγησε τις συνομιλίες σε αποτυχία καθώς απέσυρε τους διαπραγματευτές του από την Αίγυπτο, κατηγορώντας τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας. Η διαδικασία του Καΐρου χτίστηκε σε μια συνολική και πλήρη παύση όλων των εχθροπραξιών και έτσι όταν οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, όχι μόνο ήταν μια σαφής παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, αλλά κατέστρεψε και την παραδοχή πάνω στην οποία βασίστηκαν οι συνομιλίες», δήλωσε ο ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάρκ Ρεγκέβ. Οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς δεν εξυπηρετούν την ασφάλεια του Ισραήλ και δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν» δήλωσε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Γιδεόν Σάαρ ο οποίος προέρχεται από το κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Νετανιάχου. Νεκρές η σύζυγος και η κόρη του στρατιωτικού επικεφαλής της Χαμάς

Η Χαμάς απειλεί να πλήξει το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο»

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη