Alibaba: $25 δισ. απ»τη δημόσια προσφορά μετοχών

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding άντλησε το ποσό των 25 δισ. δολαρίων από την πρώτη δημόσια προφορά μετοχών της, που αποτελεί το μεγαλύτερο έως τώρα σχετικό ποσό παγκοσμίως, καθώς η εταιρεία και ορισμένοι…

μέτοχοί της διέθεσαν επιπλέον μετοχές.

Η κινεζική εταιρεία άντλησε μέσω της δημόσιας προσφοράς στην αμερικανική αγορά το ποσό των 21,8 δισ. δολαρίων, λόγω της τεράστιας ζήτησης που υπήρξε, η οποία οδήγησε και στην εκτόξευση της τιμής της μετοχής της κατά 38% την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της. Το γεγονός αυτό ώθησε τους αναδόχους της έκδοσης να ασκήσουν το δικαίωμά τους για πώληση επιπλέον 48 εκατομμυρίων μετοχών, δήλωσε μία πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Το προηγούμενο ρεκόρ άντλησης κεφαλαίων από πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών είχε η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (Agricultural Bank of China) από το 2010, όταν είχε συγκεντρώσει το ποσό των 22,1 δισ. δολαρίων.

Με βάση τα δικαιώματα επιπλέον πώλησης μετοχών, η Alibaba διέθεσε 26,1 εκατομμύρια μετοχές και η Yahoo 18,3 εκατομμύρια μετοχές, εισπράττοντας επιπλέον 1,8 δισ. δολάρια και 1,2 δισ. δολάρια, αντίστοιχα. Ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα συμφώνησε να διαθέσει επιπλέον 2,7 εκατομμύρια μετοχές και ο συνιδρυτής της Τζόε Τσάι 902.782 μετοχές, σύμφωνα με το φυλλάδιο της έκδοσης.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη