«Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος και αγωνιώ πάρα πολύ για την κατάστασή μας»

Μαύρα και άραχνα» είναι τα πράγματα για την Ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος περιέγραψε μια ζοφερή κατάσταση σχετικά με το αύριο της χώρας. Πρέπει να δούμε λίγο…

τη μεγαλύτερη εικόνα και η μεγαλύτερη εικόνα είναι απελπιστική. Εννοώ είναι μια αρνητική εικόνα που έχει σχέση με την κατάσταση στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη από αδιάθετη που είναι σιγά – σιγά καθίσταται άρρωστη. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο οι μεγάλες χώρες, Γαλλία – Ιταλία, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα οικονομικά, πολύ σοβαρά εσωτερικά, πολιτικά προβλήματα λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν για την επίτευξη ή μη των αλλαγών. Αυτό καθιστά και τη δική μας θέση δυσκολότερη σε όλη αυτή την υπόθεση» τόνισε ο υπουργός Υποδομών μιλώντας «Real Fm» και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν τη στιγμή είναι ακυβέρνητη, με την έννοια ότι ο κ. Γιούνκερ και η νέα Επιτροπή θα αναλάβουν από 1ης Νοεμβρίου. Είμαι πάρα πολύ ανήσυχος και αγωνιώ πάρα πολύ για την κατάστασή μας γιατί τις τελευταίες μέρες ανεβαίνουν συνεχώς τα επιτόκια δανεισμού της χώρας που αν συνεχιστούν έτσι, τα πράγματα θα επιβαρυνθούν περαιτέρω».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στη χώρα, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε: «Όλα θα κριθούν περίπου σε 1,5 μήνα από τώρα όταν θα αξιολογηθεί η ελληνική οικονομία από το Eurogroup και θα φύγει ή θέλουμε να φύγει, όπως λέει ο πρωθυπουργός, το ΔΝΤ και αν μπορέσουμε, να καλύψουμε τα όποια κενά μας, πηγαίνοντας στις αγορές.

Με τις σημερινές συνθήκες αυτό είναι ακατόρθωτο, είναι πολύ δύσκολο, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Το μεγάλο μας θέμα είναι το ερωτηματικό της πολιτικής σταθερότητας. Έχω πει τις τελευταίες μέρες πολλές φορές ότι τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα δεν έρχονται επενδύσεις καθόλου, ούτε ένα ευρώ, μετά τις ευρωεκλογές. Γιατί;

Γιατί υπάρχει το ερώτημα της πολιτικής σταθερότητας. Και εδώ χρειάζεται να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Διότι αυτό είναι ευθύνη όλων μας.

Αν δεν δικαιώνονται οι θυσίες των ανθρώπων όλο αυτό διάστημα, αν δεν έρθουν χρήματα απ΄έξω -γιατί στο εσωτερικό δεν υπάρχουν- για να δημιουργηθούν καινούργιες δουλείες μέσα από επενδύσεις, όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται τον τελευταίο καιρό περί εκλογών, περί νέας πολιτικής πραγματικότητας στη χώρα, όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα.

Είναι ευκαιρία τώρα το πολιτικό σύστημα να δείξει ότι επιτέλους έχει ωριμάσει και ότι πήρε μαθήματα και διδάγματα από την κρίση». Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τάχθηκε υπέρ ενός νέου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, πριν από την δημιουργία της δημοκρατικής παράταξης. «Επιμένω και λέω ότι πρώτον, η παράταξη αυτή χρειάζεται στην Ελλάδα ως μια παράταξη του ριζοσπαστικού μέτρου και εκφραστής των αλλαγών. Δεύτερον η άποψη μου είναι η εξής: στην υπόθεση της συγκρότηση και δημιουργία της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ ή όπως θέλετε πείτε το, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τον λαό.

Χρειάζεται πρώτα – πρώτα ένα νέο, μεγάλο, μαζικό, αναγεννητικό συνέδριο ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τον κόσμο, τις θέσεις του, τα προστάγματά του και το τι διατυπώνει για τη χώρα και στη συνέχεια, να πάμε να φτιάξουμε μια πραγματικά μεγάλη δημοκρατική παράταξη», είπε ο υπουργός» κατέληξε.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ