«Ο κ. πρύτανης έχει δίκιο»

Τη στάση του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεόδωρου Φορτσάκη, κατά τη χθεσινή διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου από φοιτητές, στηρίζει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Παιδείας…

επισήμανε στον ΑΝΤ1 ότι «ο δημόσιος χώρος δεν είναι σπίτι κανενός». «Δεν εχω αλλεργία στις κινητοποιήσεις και στη δημοκρατία. Δεν είχαμε ποτε τη λογική να διαλύσουμε όργανα, δεν είχαμε ποτέ την πολιτική του μπουλουκιού» είπε.

Ο κ. Λοβέρδος καταδίκασε τη συμπεριφορά των φοιτητών και τόνισε ότι «Ο κ. πρύτανης έχει δίκιο. Να μπούν κάποιοι εκπρόσωποι να πουν τις απόψεις τους είναι το δόκιμο μέσο». Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί» είπε όταν ο ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής τον ρώτησε αν συμφωνεί με την προειδοποίηση του κ. Φορτσάκη ότι θα υποβάλλει μηνύσεις.

Χθες οι φοιτητές λίγο μετά τις 9:00 απέκλεισαν την πρόσβαση στην πόρτα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συνεδρίαζε η Σύγκλητος και δεν επέτρεπαν στον Πρύτανη και στα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, με τον κ. Φορτσάκη να ζητά σε έντονους τόνους από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα. Όταν οι φοιτητές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ο Πρύτανης διέκοψε τη συνεδρίαση και προειδοποίησε ότι θα ζητήσει «προστασία».

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη