Έκαναν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς με φως απο τα κινητα τηλέφωνα

Όταν ο καρδιοχειρουργός Kaldarbek Abramov με τους γιατρούς-συνεργάτες του ξεκινούσαν επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στον Tagir Karabayev σε κρατικό νοσοκομείο του … Κιργιστάν, δεν περίμεναν ότι θα την τελείωναν υπό το φως των… κινητών τηλεφώνων τους! Πριν τελειώσει η επέμβαση έγινε διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο και η απόφαση που πήρε ο επικεφαλής χειρουργός ήταν να συνεχιστεί πάση θυσία η διαδικασία για να σωθεί η ζωή του ασθενούς, όπως και έγινε.

Το είχε άλλωστε ξανακάνει στο παρελθόν, αφού οι διακοπές ρεύματος στο Κιργιστάν, προκειμένου η κυβέρνηση να περιορίσει την κατανάλωση ρεύματος είναι συχνές.

Κανονικά θα έμπαιναν σε λειτουργία οι γεννήτριες του νοσοκομείου. Αλλά λειτουργούν με την πίεση του νερού από κοντινό ποταμό και η στάθμη των νερών αυτή την εποχή έτυχε να είναι πολύ χαμηλή με αποτέλεσμα οι γεννήτριες να μην λειτουργούν επαρκώς.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να αγοράσουν άλλη γεννήτρια για την κλινική.

Ακόμη και με κατάλληλο φωτισμό, οι κίνδυνοι από τη χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς περιλαμβάνουν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, πνευμονική ή νεφρική ανεπάρκεια, θρόμβωση ή απώλεια αίματος, καθώς και εγκεφαλική βλάβη.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που οι γιατροί πραγματοποιούν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς με το φως από τα κινητά τους τηλέφωνα… More Videos... Surgeons perform heart surgery by only mobile phone light

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη