Μάθε πώς να φτιάξεις χειροποίητη μάσκαρα, με φυσικά υλικά για υπέροχες βλεφαρίδες, που θα «μαγνητίσουν» τα βλέμματα!

Η μάσκαρα αποτελεί ένα απαραίτητο σύνεργο ομορφιάς για κάθε γυναίκα... Οι περισσότερες μάσκαρες του εμπορίου περιέχουν εξαιρετικά τοξικές και ύποπτες για καρκίνο ουσίες, όπως το μεθυλοπαραμπέν, το αλουμίνιο σε σκόνη, το ceteareth-20, το βουτυλοπαραμπέν ή βενζυλική αλκοόλη.

Αντί λοιπόν να ξοδεύουμε του κόσμου τα χρήματα και να κινδυνεύει η υγεία των ματιών μας θα μπορούσαμε να φτιάξουμε την δική μας μάσκαρα που κάνει την ίδια δουλειά με αυτές του εμπορίου, απόλυτα φυσική, που βάφει και ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες μας, ενώ συγχρόνως τις φροντίζει.

Υλικά:

2 κ.γ. λάδι καρύδας 4 κ.γ. ζελέ αλόης βέρα 1/2 κ.γ. τριμμένο κερί μέλισσας 1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα για μαύρη μάσκαρα ή σκόνη κακάου για καφέ μάσκαρα 1 καθαρό δοχείο μάσκαρας

Εκτέλεση:

Σε ένα καθαρό μπρίκι βάζουμε το λάδι καρύδας, το ζελέ της αλόης, το τριμμένο κερί μέλισσας και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι το κερί να λιώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη κακάου για καφέ χρώμα ή 1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα, ανάλογα με το πόσο έντονο μαύρο χρώμα θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιοποιηθεί το μίγμα μας. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με μια σύριγγα βάζουμε το μίγμα μας στο δοχείο για τη μάσκαρα. Ή σε μια πλαστική σακούλα ρίχνουμε το μίγμα μας, πιέζοντας το μείγμα κάτω σαν να κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Στη συνέχεια, κόβουμε μια πολύ μικρή τρύπα στην αντίθετη γωνία του σάκου. Αδειάζουμε με προσοχή το μίγμα μας στο δοχείο για τη μάσκαρα.

Tips: Σε περίπτωση που μπορεί να έχετε αλλεργία στον άνθρακα, χρησιμοποιήστε για την μάσκαρα σας τη σκόνη κακάου. Η μάσκαρα μας όπως άλλωστε και όλες οι μάσκαρες διαρκούν μέχρι 6 μήνες. Μην ξεχνάτε μετά από κάθε χρήση να πλένετε το βουρτσάκι σας. govastileto.gr

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ