Ανακοίνωσε τη νίκη του το κόμμα του Ποροσένκο

To κόμμα του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακήρυξε τη νίκη του σήμερα στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Έχουμε κερδίσει με την στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των Ουκρανών»,…

είπε στο Κίεβο ο Βολόντιμιρ Γκρόισμαν, ένας ηγέτης του συνασπισμού των κομμάτων που έχει συγκροτήσει ο Ποροσένκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ουκρανίας.

Ο Γκρόισμαν, που διατελεί επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισήμανε ότι το κόμμα του Ποροσένκο προηγείται τόσο στις περιφέρειες όπου οι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν συνδυασμούς, όσο και στις μονοεδρικές περιφέρειες. Η ανεπίσημη διαφορά με το κόμμα Λαϊκό Μέτωπο του Αρσένι Γιατσενιούκ ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ψήφους.

Σύμφωνα με τα επίσημα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το Λαϊκό Μέτωπο έχει λάβει το 22,16% των ψήφων έναντι 21,82 % του κόμματος του Ποροσένκο.

Ωστόσο το κόμμα του Ουκρανού προέδρου συγκέντρωσε μεγαλύτερα ποσοστά στις μονοεδρικές περιφέρειες από τις οποίες αναδεικνύεται το 50% των βουλευτικών εδρών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε σήμερα η εκλογική επιτροπή, ο συνασπισμός του Ποροσένκο θα καταλάβει 133 έδρες, ενώ το Λαϊκό Μέτωπο αναμένεται να συγκεντρώσει 81 έδρες.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ υποστήριξε σήμερα ότι αναμένει να παραμείνει στην θέση αυτή στη νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση καθώς το κόμμα του προηγείται με μικρή διαφορά στην καταμέτρηση των ψήφων.

Σχετικά με το κόμμα του, το Λαϊκό Μέτωπο ο Γιατσενιούκ είπε: «Στο κόμμα που έχει έλθει πρώτο στις εκλογές πρέπει να ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης… ο ηγέτης του κόμματος (αυτού) ηγείται της κυβέρνησης».

Υπάρχουν εικασίες ότι ο Πέτρο Ποροσένκο θα προτιμούσε να ορίσει ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης τον στενό του πολιτικό σύμμαχο Γκρόισμαν.

Ο Γιατσενιούκ πάντως επιμένει ότι, ως πρωθυπουργός, αναμένει να συνεργαστεί στενά με τον Ποροσένκο.

Την ίδια ώρα οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών προειδοποιούν ότι προετοιμάζονται για πόλεμο. Ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι δεν τηρεί την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Η Ουκρανία δήλωσε ότι έχει αποσύρει την υπογραφή της. Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο» τόνισε ο Ζαχαρτσένκο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η κυβέρνηση στο Κίεβο αρνείται ότι υπέγραψε ποτέ μία τέτοια συμφωνία. «Δε μπορείς να απορρίψεις κάτι που ποτέ δεν υπήρξε» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφαλείας της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ