Ιωάννινα: Κοσμηματοπώλης αποκάλυψε τους ανήλικους διαρρήκτες

Τράπηκαν σε φυγή οι τσιγγάνοι διαρρήκτες, όταν οι ιδιοκτήτες των κοσμηματοπωλείων στην πόλη των Ιωαννίνων αρνήθηκαν να αγοράσουν τα τιμαλφή που προσπάθησαν να τους πουλήσουν καταλαβαίνοντας ότι προέρχονταν από κλοπή….

Μάλιστα, ένας από τους κοσμηματοπώλες οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη των πέντε νεαρών, τρεις από τους οποίους είναι ανήλικοι.

Οι τέσσερις τσιγγάνοι ηλικίας 18, 16, 19 και 13 χρόνων και ένας 17χρονος Αλβανός συνεργός τους είχαν εκμεταλλευτεί την απουσία του ενοίκου μιας μονοκατοικίας στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων και είχαν τρυπώσει στο εσωτερικό από το οποίο είχαν αρπάξει τα κοσμήματα μαζί με 60 ευρώ και δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων. Όταν αποπειράθηκαν να πουλήσουν τα κλεμμένα χρυσαφικά, οι κοσμηματοπώλες ενημέρωσαν την Ασφάλεια και οι δράστες εντοπίστηκαν άμεσα έχοντας μαζί τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Η συμμορία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων που απήγγειλε κατηγορίες στα μέλη της για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ένα ανήλικο αγόρι ηλικίας 15 χρόνων και μια 18χρονη διέρρηξαν το σπίτι μιας 48χρονης γυναίκας στη Βέροια, άρπαξαν κοσμήματα και άλλα χρυσαφικά και τα πούλησαν στο κατάστημα ενός 58χρονου, όπου τα βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούσαν την κλοπή. Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας κατηγορούμενοι για κλοπή και ο 58χρονος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη