Ιταλός τραυματίας στη Δυτική Όχθη

Ένας φιλοπαλαιστίνιος ακτιβιστής ιταλικής καταγωγής τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπως δήλωσαν πηγές.

Ο Πάτρικ…

Κόρσι, 30 ετών μέλος του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (ISM), τραυματίστηκε στη διάρκεια της εβδομαδιαίας διαδήλωσης στο Καφρ Κάντουμ ενάντια στις απαλλοτριώσεις που κάνουν οι Ισραηλινοί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Σε ανακοίνωσή του το ISM αναφέρει ότι ο Ιταλός ακτιβιστής «τραυματίστηκε στο στήθος από πραγματικές σφαίρες διαμετρήματος 22 χιλιοστών», ενώ προσθέτει ότι είναι σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Στις ίδιες συγκρούσεις τραυματίστηκε και ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής, ο οποίος χτυπήθηκε από μία σφαίρα στο χέρι και μία ακόμη στο στήθος, επεσήμανε η οργάνωση.

Ο Κόρσι νοσηλεύεται στη Ραμάλα, πρόσθεσε η παλαιστινιακή πηγή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ιταλός κατέγραφε σε βίντεο τη διαδήλωση όταν τραυματίστηκε.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού χαρακτήρισε τη διαδήλωση ταραχές, κατά τη διάρκεια των οποίων περίπου 100 άνθρωποι έριξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Καθώς ο στρατός δεν μπορούσε να διαλύσει το πλήθος και «εξαιτίας της όξυνσης των επεισοδίων», οι στρατιώτες έριξαν μερικές σφαίρες μικρού διαμετρήματος προς τους «κουκουλοφόρους», βασικούς υποκινητές των συγκρούσεων, εξήγησε ο ίδιος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο αυτό, Ισραηλινοί αστυνομικοί «έριξαν σφαίρες μικρού διαμετρήματος στα πόδια των δύο βασικών υποκινητών» των ταραχών που σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και περίπου 150 Παλαιστινίων στην Καλαντίγια, το πέρασμα μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλα. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ