«Δεν χρειάζονται δομικές αλλαγές στα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα»

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία τελευταία και κρίσιμη διαδικασία διαβούλευσης. Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μετά από τις σημαντικές και μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που κάναμε βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, σε…

υγιείς και σταθερές βάσεις και όλο αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο περιθώριο ημερίδας για την κοινωνική οικονομία που διεξάγεται στο Μουσείο Μπενάκη.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι «δεν χρειάζονται δομικές αλλαγές στα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα». Νωρίτερα, στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, ο κ. Βρούτσης, τόνισε ότι «το υπουργείο Εργασίας, αυτά τα δυόμισι χρόνια, ήταν όχι μόνο πρωταγωνιστής αλλά υπήρξε και το υπουργείο με τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και στον τομέα του κοινωνικού κράτους». «Αφού νοικοκυρέψαμε με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης το σύνολο των πόρων που διαχειριζόμαστε, χτίσαμε ένα νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που κινείται, πλέον, με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας για τη στήριξη τη οικογένειας, το Α21» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα» και κατέληξε: «Σήμερα κάνουμε το ξεκίνημα ακόμη μίας κοινωνικής και ταυτόχρονα επιχειρηματικής καινοτομίας που έλειπε. Της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Όσο αφορά εμένα προσωπικά, αλλά και όσον αφορά το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με την ίδια αφοσίωση από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάθε μέρα και για όσο χρειαστεί, για να ολοκληρώσουμε το οικοδόμημα της νέας Ελλάδας».

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ