Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Υποθέσεων

Δεν έχει αναδειχθεί όπως θα έπρεπε η σπουδαιότητα της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και ούτε έχουν τονισθεί τα οφέλη της για τους ευρωπαίους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης…

Βαρβιτσιώτης, στον υφυπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας και αρμόδιο για τα θέματα ναυτιλίας, της Γερμανίας, Uwe Beckmeyer, σε συνάντηση που είχε μαζί του, σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και είχε ως επίκεντρο την εμβάθυνση στις ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών και την ανταλλαγή απόψεων σε βασικά θέματα της ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς ναυτιλιακού περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας υπουργός, περιέγραψε στον ομόλογό του, τα αποτελέσματα της Ελληνικής Προεδρίας το προηγούμενο εξάμηνο για τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας.

Με την Διακήρυξη των Αθηνών που υιοθετήθηκε στο Άτυπο Συμβούλιο της Αθήνας επιβεβαιώσαμε την πίστη μας στις αρχές της διαφύλαξης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας που είναι κομβική για την ανάπτυξη της τα επόμενα χρόνια», είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βαρβιτσιώτης, χαρακτήρισε ως «θετικά τα αποτελέσματα της Ελληνικής Προεδρίας ζητώντας από τον Γερμανό υφυπουργό να στηρίξει την ελληνική προσέγγιση, καθώς η Ευρωπαϊκή ναυτιλία απειλείται από τις αγορές της Ανατολής, που εφαρμόζουν πολιτικές που προσελκύουν τα ναυτιλιακά κεφάλαια».

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχισθεί η υφιστάμενη διαδικασία στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και ιδίως του ΙΜΟ, η οποία παρέχει την απαραίτητη και αναγκαία ευελιξία που πρέπει να διαθέτουν τα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. στον ΙΜΟ για την υποστήριξη των θέσεών τους αλλά και των συμφερόντων της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υφυπουργός, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική τη συνάντηση, αφού, όπως ανέφερε, «γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της ναυτιλίας για εσάς, όμως και η Γερμανία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις παγκοσμίως ναυτιλιακά, οπότε είναι πολλές οι κοινές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Σημείωσε, μάλιστα, την ανάγκη να ενδυναμωθεί το ευρωπαϊκό cluster και να παραμείνει εντός των τειχών της Ένωσης, σε συναντίληψη με τις απόψεις του Έλληνα υπουργού για την διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, αλλά και της ανάδειξης του ρόλου της ναυτιλίας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχισθεί η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με άξονα τις κοινές τους θέσεις για την συμβολή της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή ναυτιλία.

Σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κήρυξε την έναρξη του «6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαχείρισης και Βελτίωσης Παράκτιων Ζωνών», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, είναι να προχωρήσουμε πρώτοι στο θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη