Στην Καραϊβική ψάχνουν τις offshore του Καρατζαφέρη

Με έκταση που δεν ξεπερνά αυτή της Χίου και με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, τα δύο μικρά νησιά της Καραϊβικής, Τέρκς και Κέικος, σπάνια απασχολούν την επικαιρότητα. Μόνο κάθε δύο χρόνια, όταν δημοσιεύονται τα αποτελέσματα…

του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης για την αδιαφάνεια των φορολογικών παραδείσων, το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής εμφανίζεται στο προσκήνιο ως μία από τις χώρες που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή μυστικότητα σε αυτούς που αποφασίζουν να συστήσουν εταιρεία εκεί.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται «Τα Νέα», φαίνεται ότι οι Έλληνες δεν προτιμούν τα Τερκς και Κέικος τις τελευταίες δύο δεκαετίες: ανάμεσα σε περίπου 15.000 αλλοδαπές εταιρείες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στο υπουργείο Οικονομικών, μόνο μία εντοπίστηκε με έδρα τα συγκεκριμένα νησιά της Καραϊβικής. Όπως γράφει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα, εξαίρεση είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με δύο εταιρείες από τα Τερκς και Κέικος που χρησιμοποιήθηκαν το 2007 για μίζες από την προμήθεια ελικοπτέρων Super Puma, γράφει η εφημερίδα.

Εάν κάποιος αναζητεί τον μέγιστο βαθμό μυστικότητας, η επιλογή των νησιών αυτών μοιάζει απολύτως λογική. Το μικρό κρατίδιο που ανήκει στη σφαίρα επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν το 2009 στην κορυφή της λίστας των φορολογικών παραδείσων με τη μεγαλύτερη αδιαφάνεια. Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Σεϋχέλλες, το Βασίλειο του Μπρουνέι, αλλά και μεγαλύτερες χώρες όπως η Μαλαισία και η Ελβετία.

Στα Τερκς και Κέικος δεν τηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών και δεν είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους μετόχους. Επιπλέον, δεν απαγορεύονται οι μηχανισμοί που καθιστούν δυνατή τη μεταφορά περιουσίας σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή έρευνα των Αρχών για την εταιρεία που έχει την έδρα της εκεί.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ