Αντεπίθεση από τον Μπιλ Κόσμπι

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες Πέμπτη ο δικηγόρος του Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε μήνυση για εκβιασμό εναντίον μίας γυναίκας που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατηγορώντας τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση…

εις βάρος της.

Ο συνήγορος του Κόσμπι ζητεί αποζημίωση άνω των 33.000 δολαρίων καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχει μία σειρά από λόγους για τους οποίους οι ισχυρισμοί της θα πρέπει να απορριφθούν.

Ο Μάρτιν Σίνγκερ χαρακτηρίζει "απολύτως ψευδείς" τους ισχυρισμούς της Τζούντι Χαθ ότι το 1974, όταν ήταν 15 ετών, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 77χρονο σήμερα ηθοποιό στο Μέγαρο του Πλέιμποϊ στο Λος Άντζελες και κατηγορεί την ενάγουσα ότι τον εκβίασε ζητώντας του 250.000 δολάρια προτού καταθέσει τη μήνυση.

Ο Σίνγκερ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες ζητώντας του να απορρίψει την μήνυση της Χαθ–μίας από τις πολλές γυναίκες που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση–με το αιτιολογικό ότι οι ισχυρισμοί της δεν έχουν νομική υπόσταση και αναφέρονται στο πολύ μακρινό παρελθόν.

Ο δικηγόρος του Κόσμπι ζητεί, εκτός από χρηματική αποζημίωση, και την τιμωρία της Χαθ και του δικηγόρου της Μαρκ Στρέκερ, τον οποίο κατηγορεί ότι ζήτησε 100.000 δολάρια για λογαριασμό της πελάτισσάς του πριν αυξήσει το ποσό αυτό σε 250.000 δολάρια.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι ο Στρέκερ "έσπευσε να καταθέσει την μήνυση στο δικαστήριο για λογαριασμό της πελάτισσάς του" όταν η πλευρά του Κόσμπι δεν ενέδωσε στον εκβιασμό.

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του διάσημου ηθοποιού, ο οποίος το 2005 διευθέτησε εξωδικαστικά άλλη αστική αγωγή εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Χαθ είναι η πρώτη γυναίκα που καταθέτει μήνυση εναντίον του Κόσμπι. Οι περισσότεροι από τους ισχυρισμούς της αναφέρονται στη δεκαετία του «60 και επομένως είναι πολύ παλιοί για να δικαιολογούν την απαγγελία κατηγοριών σε αστικό ή ποινικό δικαστήριο.

Η Χαθ εκμεταλλεύτηκε τη διάταξη ενός νόμου της Καλιφόρνια που επιτρέπει να κατατεθεί μήνυση τρία χρόνια μετά τη διαπίστωση ότι έχει προκληθεί ζημία από σεξουαλικό έγκλημα εις βάρος ανηλίκου.

Στην μήνυσή του ο Σίνγκερ υποστηρίζει ότι η Χαθ στερείται επιχειρήματος καθώς δεν κατάφερε μα προσκομίσει τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά που να αποδεικνύνουν ότι ανακάλυψε τη ζημία εντός της τελευταίας τριετίας. Ο ίδιος καταγγέλλει ακόμη ότι η Χαθ προσπάθησε να πουλήσει την υπόθεση στις ταμπλόιντ εφημερίδες πριν από μία δεκαετία.

Οι κατηγορίες έχουν βλάψει τη δημόσια εικόνα του Κόσμπι.

Χθες Πέμπτη, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αφαίρεσε από τον ηθοποιό έναν τίτλο τιμής που του είχε απονείμει, ενώ έχουν ματαιωθεί και πολλές εμφανίσεις του για standup comedy καθώς και τηλεοπτικές του εμφανίσεις κι επιπλέον αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου Temple.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ