Ένοπλος εισέβαλε στην κρατική τηλεόραση της Ολλανδίας

Ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο στούντιο των βραδινών ειδήσεων της δημόσιας ολλανδικής τηλεόρασης NOS και απαίτησε να βγει στον αέρα, αλλά συνελήφθη πολύ γρήγορα από την αστυνομία, σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα…

το κανάλι.

Ο άνδρας αυτός, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, φορούσε μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και σκούρα γραβάτα. Στο χέρι του κρατούσε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με πιστόλι με σιγαστήρα.

Ένας δημοσιογράφος του ραδιοφώνου της NOS είπε ότι στο επεισόδιο αυτό δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά η τηλεόραση σταμάτησε να μεταδίδει πρόγραμμα επειδή το στούντιο εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με τον Ρομπ Ούντκερκ, ο διοπτροφόρος ένοπλος μπήκε στο κτίριο γύρω στις 20:00, τοπική ώρα και συνελήφθη δέκα λεπτά αργότερα από τέσσερις αστυνομικούς.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το γεγονός, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την υπόθεση.

Την ώρα του συμβάντος ο τηλεοπτικός σταθμός πρόβαλε ένα μήνυμα που ανέφερε:

Λόγω των συνθηκών δεν είναι δυνατή η εκπομπή προγράμματος αυτή τη στιγμή".

Σε ένα βίντεο διάρκειας 5 λεπτών που ανάρτησε στον ιστότοπό της η NOS διακρίνεται ο δράστης ο οποίος κρατά όμηρο, υπό την απειλή του όπλου, έναν εργαζόμενο ο οποίος δεν φαίνεται στην οθόνη και μιλά μαζί του επί περίπου 4 λεπτά. Μόνο η αρχή της ομηρείας προβλήθηκε από το κανάλι.

Μιλώντας ήρεμα αλλά με τρόπο σιβυλλικό, ο ένοπλος ζήτησε να μιλήσει στον αέρα: "τα πράγματα που θα ειπωθούν έχουν παγκόσμια σημασία", είπε και πρόσθεσε: "Μας προσέλαβαν οι μυστικές υπηρεσίες και ακούσαμε πράγματα που τώρα θα τα αποκαλύψουμε".

Όταν οι τέσσερις αστυνομικοί μπήκαν στο στούντιο με προτεταμένα τα όπλα τους, ο δράστης έριξε αμέσως το δικό του κάτω και σήκωσε ψηλά τα χέρια. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη