Σε σπιράλ εσωστρέφειας η Νέα Δημοκρατία

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Συγγρού για τα όσα του καταλογίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογική ήττα, παραμένοντας σταθερός…

στην πεποίθησή του ότι το κόμμα παρέμεινε αλώβητο από την εκλογική διαδικασία καθώς έχασε μόλις 2 μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των θέσεων και της κεντρικής προεκλογικής γραμμής που ακολούθησε η Συγγρού, σημειώνοντας ότι «δεν καλλιεργήσαμε τους φόβους, επισημάναμε τους κινδύνους και είπαμε την αλήθεια».

Αναφορικά με τις πρώτες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, για την ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων και τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως: «Έγιναν εκείνα ακριβώς για τα οποία προειδοποιούσα».

Όλα αυτά δεν θα αυξήσουν την ανεργία και τα ελλείμματα. Δεν θα μας βάλουν ξανά στη διαδικασία της ύφεσης;», αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε εκφράζοντας τους φόβους του, ότι έτσι βυθιζόμαστε «στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα».

Πάντως όλες οι πληροφορίες από το μέτωπο της λεωφόρου Συγγρού συγκλίνουν στο ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά δεν αντιστράφηκε μετά και τη χθεσινή παρέμβασή του στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, με υψηλόβαθμα γαλάζια στελέχη να προλειαίνουν το έδαφος και να αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για το θέμα ηγεσίας που θεωρείται δεδομένο ότι θα τεθεί στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος. Μάλιστα, η απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο επιτείνει τις αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Πάντως, παρά της στάση αναμονής που φέρεται να τηρούσε μέχρι χθες, ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας επικοινώνησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ενημερώνοντάς τον ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά του, εφόσον αυτή ανακοινωθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιώντας τις αιτιάσεις πολλών γαλάζιων στελεχών, όπως του Νικήτα Κακλαμάνη.

Στο παρασκήνιο ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ζυμώσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετά προβεβλημένα στελέχη επιθυμούν να αλλάξει σελίδα η παράταξη αρχής γενομένης με την αλλαγή ηγεσίας, στην οποία καταλογίζουν τις εκλογικές αποτυχίες, αλλά και αδυναμία να φέρει πίσω στην ΝΔ την μεσαία τάξη, ουσιαστικά απομονώνοντας την παράταξη στη δεξαμενή των ψηφοφόρων της λαϊκής Δεξιάς.

Την ίδια ώρα τα βλέμματα όλων παραμένουν «καρφωμένα» στη σημερινή συνάντηση κορυφής Ντόρας Μπακογιάννης – Κώστα Καραμανλή, καθώς η χρονικη συγκυρία του συγκεκριμένου ραντεβού νομοτελειακά εντάσσεται στο πλαίσιο των εσωκομματικών ζυμώσεων για το μέλλον της παράταξης.

Πάντως ασχέτως των όποιων εξελίξεων προκύψουν στο εσωκομματικό μέτωπο, κατά τη χθεσινή

κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει το Νικήτα Κακλαμάνη για αντιπρόεδρο της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για αντιπρόεδρος θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης και τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα αναλάβουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης. Για υποψήφιο αντιπρόεδρο ανακοίνωσε τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη