Ιράκ: Αεροπορικές επιδρομές των τζιχαντιστών

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυσε 11 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και άλλες 9 στη Συρία από το πρωί της Παρασκευής εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τέσσερα από τα πλήγματα στη…

Συρία είχαν στόχο θέσεις του ΙΚ κοντά στην πόλη Κομπάνι, ανέφερε εξ ονόματος του συνασπισμού το Πεντάγωνο. Στο Ιράκ ο συνασπισμός εξαπέλυσε τέσσερις επιδρομές κοντά στην πόλη αλ Άσαντ και τρεις κοντά στη Μοσούλη.

Στο μεταξύ, βομβιστές-καμικάζι του ΙΚ έπληξαν το Σάββατο στόχους στην πόλη Σαμάρα του βόρειου Ιράκ, όπου άνδρες των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών συγκεντρώνονται στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια γενικευμένη έφοδο εναντίον των τζιχαντιστών.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες και κάτοικοι διευκρίνισαν ότι η επίθεση στη Σαμάρα άρχισε στις 05:30 (04:30 ώρα Ελλάδας), όταν δύο μέλη του ΙΚ ανατίναξαν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν στην περιοχή Σουρ Σνας.

Ταυτόχρονα, ένας άνδρας οδήγησε ένα Χάμβι παγιδευμένο με εκρηκτικά στο νότιο τμήμα της πόλης και το ανατίναξε, ενώ τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στο δυτικό τμήμα της πόλης, με πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, όλμους και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων.

Ιατροί δήλωσαν ότι στο νοσοκομείο στη Σαμάρα διακομίστηκαν οι σοροί 14 σιιτών πολιτοφυλάκων και αστυνομικών.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν στήλες μαύρου καπνού σε τμήματα της πόλης και άκουσαν ισχυρές εκρήξεις. Έπειτα από τις σφοδρές ανταλλαγές πυρών το πρωί, οι εχθροπραξίες έμοιαζαν να είχαν τελειώσει το απόγευμα.

Χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και μαχητές σιιτικών πολιτοφυλακών που είναι γνωστές με την ονομασία Χασίντ Σαάμπι (Λαϊκή Κινητοποίηση) συγκεντρώνονται στη Σαμάρα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια έφοδο με σκοπό να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από τα προπύργιά τους στον Τίγρη Ποταμό, περιλαμβανομένης της πόλης Τικρίτ, 30 χλμ. βορειότερα.

Ο στρατός βομβάρδισε με πυροβολικό δυτικές συνοικίες της Τικρίτ σήμερα αλλά δεν έστειλε δυνάμεις στην περιοχή. Στρατιωτικά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίσης ρουκέτες εναντίον τζιχαντιστών στη Σουρ Σνας, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις υπηρεσίες ασφαλείας. Καλούμε τον πληθυσμό της Τικρίτ να εγκαταλείψει την πόλη μέσα στις επόμενες 48 ώρες», δήλωσε ωστόσο ο Χάντι αλ Αμέρι, ένας από τους επικεφαλής της δύναμης των σιιτών εθελοντών, της δύναμης Μπαντρ.

Εξάλλου στην πόλη Ισαάκι, περίπου 20 χλμ. νοτιοανατολικά από τη Σαμάρα, ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν δύο άνδρες της Χασίντ Σαάμπι που έστηναν μια οχυρή θέση με αμμόσακους στον οδικό άξονα που συνδέει τη Σαμάρα με τη Βαγδάτη.

Ανατολικότερα, στην επαρχία Ντιγιάλα, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια διπλή επίθεση με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στην πόλη Μπαλάντ Ροζ. Ο ένας από τους νεκρούς ήταν δικαστής, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρούς.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο στρατός και οι σιιτικές πολιτοφυλακές έχουν εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, που συνορεύει με το Ιράν.

Αλλά οι σημερινές επιθέσεις δείχνουν ότι οι τζιχαντιστές είναι ακόμη σε θέση να εξαπολύουν επιθέσεις εκεί, όπως εξάλλου διαπράττουν συχνά επιθέσεις και στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ