Παρίσι: Γκράφιτι στη θέση των «λουκέτων της αγάπης»

Με γκράφιτι που αφηγούνται την ιστορία της περίφημης γέφυρας του Σηκουάνα «Pont des Arts» αντικαθιστά, προσωρινά τουλάχιστον, το Παρίσι τα «λουκέτα της αγάπης»... Ο δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας, κρίνοντας αντιαισθητικά αλλά και επικίνδυνα τα λουκέτα, αποφάσισε την απομάκρυνσή τους πριν από λίγες ημέρες, παρά τις αντιδράσεις ντόπιων και τουριστών, οι οποίοι αναζητούν άλλα σημεία για να αφήσουν το σημάδι της αγάπης τους. Η «Pont des Arts» έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο για τα «λουκέτα της αγάπης», με τα ερωτευμένα ζευγάρια να τα τοποθετούν σε διάφορα

σημεία της γέφυρας, πριν πετάξουν το κλειδί στα νερά του ποταμού «σφραγίζοντας» την αγάπη τους. Ωστόσο, ο ρομαντισμός αποδείχθηκε... ασήκωτος, καθώς πέρυσι μέρος του κιγκλιδώματος της γέφυρας κατέρρευσε υπό το βάρος του μετάλλου, το οποίο ξεπέρασε τους 45 τόνους.

Σε πρώτη φάση η δημαρχία αντικαθιστά το κιγκλίδωμα και τις ξύλινες επιφάνειες με έργα καλλιτεχνών και στη συνέχεια θα εγκαταστήσει από το φθινόπωρο «βιτρό», εξήγησε ο δήμαρχος της «Πόλης του Φωτός» Μπρουνό Ζουλιάρ.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη