Σταϊνμάιερ: Ψευδολύση για το προσφυγικό η αποπομπή χωρών από τη Σένγκεν

Απάντηση του ΥΠΕΞ της Γερμανίας στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών που ζήτησε την αποπομπή της Ελλάδας.

Ψευδολύση" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ την πρόταση της υπουργού

Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ να αποπεμφθεί η Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν εάν η Αθήνα "δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της".

Οι ψευδολύσεις, όπως ο αποκλεισμός χωρών από τη Ζώνη Σένγκεν, δεν προωθούν απολύτως τίποτα και, κυρίως, δεν περιορίζουν τις προσφυγικές ροές και διχάζουν την Ευρώπη", απάντησε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke-Mediengruppe.

Δεν θα υπάρξει λύση στην κρίση των προσφύγων αν χαθεί η αλληλεγγύη", πρόσθεσε ο Σταϊνμάιερ. "Πρέπει αντιθέτως να επικεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που ωθούν τους πρόσφυγες στη φυγή, για να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να πετύχουμε μια δίκαιη κατανομή (των αιτούντων άσυλο) στους κόλπους της Ευρώπης", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Η προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε αποκλείσει τον Δεκέμβριο την πιθανότητα της αποπομπής της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν. Όπως είχε εξηγήσει ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, η χώρα του οποίου ασκούσε την προεδρία, "δεν είναι νομικά εφικτό" να αποκλειστεί μια χώρα από τη Ζώνη Σένγκεν.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη