Έχεις κινητό; Δες ποιοι εντοπίζουν την θέση σου και πώς

Κατά καιρούς η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η εισβολή της στη ζωή μας γεννάει πολλά ερωτηματικά.

Αυτή τη φορά ο λόγος γίνεται για ... την ανάπτυξη της τεχνολογίας που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να παρακολουθούν κάθε σου κίνηση. Οι δημιουργοί των συστημάτων παρακολούθησης έφεραν στο προσκήνιο την τεχνολογία που επιτρέπει στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν κάθε σου κίνηση ακόμη και αν βρίσκεσαι σε άλλη ήπειρο, αρκεί να είσαι χρήστης κινητού τηλεφώνου.

Όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα της Washington Post, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κρατούν λεπτομερή αρχεία σχετικά με την τοποθεσία των χρηστών τους κάθε λεπτό της ημέρας. Τα συστήματα παρακολούθησης συλλέγουν αυτά τα στοιχεία και καταγράφουν τις μετακινήσεις των χρηστών για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τέτοια παραδείγματα είναι η αμερικανική εταιρεία παρακολουθήσεων NSA καθώς και η βρετανική GCHQ οι οποίες για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσαν δεδομένα κινητών τηλεφώνων προκειμένου να παρακολουθούν τους πελάτες τους.

Σήμερα, δεν χρειάζεται να έχει κανείς πρόσβαση σε εξελιγμένη τεχνολογία για να παρακολουθεί τους χρήστες. Ειδικοί αναφέρουν ότι οι κυβερνήσεις όλων των χωρών μπορούν σχετικά εύκολα και γρήγορα να εντοπίσουν έναν χρήστη ανά πάσα στιγμή.

Ο χρήστης της συγκεκριμένης τεχνολογίας το μόνο που έχει να κάνει είναι να πληκτρολογήσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που τον ενδιαφέρει σε έναν υπολογιστή. Στην συνέχεια συλλέγει τις πληροφορίες από τις τοπικές βάσεις δεδομένων που διατηρούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και έτσι με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει ποιον σταθμό κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιεί αυτός που θέλει να παρακολουθήσει και κατ'επέκταση μαθαίνει την τοποθεσία του. Δείτε αναλυτικά πώς γίνεται η παρακολούθηση ΕΔΩ

htocoumenta.blogspot.gr/

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη