«Κοντά» στους αγρότες ο Σταύρος Θεοδωράκης

Επίσκεψη" στους αγρότες και κτηνοτρόφους στα μπλόκα της Ηλείας πραγματοποίησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι αγρότες στη Μαραθιά παρουσίασαν στον επικεφαλής του Ποταμιού τις ενστάσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στην περιοχή η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών δεν επιδοτείται, αλλά παράγει κηπευτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που τροφοδοτούν τον Πύργο και την Αθήνα. Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των αγροτών είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος τους επισκέπτεται, καθώς ακόμη και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι εξαφανισμένοι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αφού άκουσε τους αγρότες παρουσίασε τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και τη μείωση της σπατάλης στο κομματικό κράτος που όπως είπε κλέβει λεφτά από την κοινωνία.

Όπως είπε ο Επικεφαλής του Κινήματος, οι βουλευτές του Ποταμιού θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παραγωγών, καθώς όπως του εξήγησαν και οι αγρότες δεν επιδιώκουν να μη φορολογούνται και να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

O Σ.Θεοδωράκης αρνήθηκε να ανέβει σε τρακτέρ ενώ σχολίασε πως «η ιστορία με τους κωφούς κυβερνήτες επαναλαμβάνεται. Απλώς τώρα ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να σας αγνοεί».

Αμέσως μετά ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία ερχόμενος προς τα εδώ, να σταματήσω και να μιλήσω με αγρότες σε δυο τρία σημεία του νομού. Και θα πρέπει να πω - επειδή υπάρχει και παραφιλολογία στην Αθήνα - εδώ μιλάμε για παραγωγούς, οι οποίοι παράγουν, δεν παράγουν για να επιδοτούνται, παράγουν, τρέφουν τα σπίτια μας, τα τραπέζια μας.Μίλησα λοιπόν με τους παραγωγούς, μου είπαν τις απόψεις τους και να σας πω κάτι. Τους είδα πολύ προσγειωμένους στις απαιτήσεις τους. Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να ξεφύγουν από το σύστημα, να μη φορολογούνται, να μη πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, αλλά να γίνουν τα πράγματα λογικά έτσι ώστε να μπορούν και αυτοί να θρέφουν τις οικογένειες τους. Στη Βουλή θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του παραγωγού να μείνει στην περιφέρειά του, να παράγει και να ζει με τον ιδρώτα του». Σ’ ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να ακούσουν τις φωνές των ανθρώπων που παράγουν και όχι των κομματικών υπαλλήλων. Τα πράγματα είναι δύσκολα πολιτικά. Υπάρχουν πολλές αδυναμίες αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να βρω την ευκαιρία να επιτεθώ στην κυβέρνηση - σήμερα έχουμε και μια επέτειο ενός έτους κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, να μιλήσει με τους ανθρώπους που παράγουν, που δημιουργούν και να ακούσουν πιο πολύ της φωνή τους παρά να ακούει τις φωνές των κομματικών υπαλλήλων που απ’ ότι φαίνεται αυτοί την καθοδηγούν» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ