Πραγματοποίησε τους στόχους σου

είναι σημαντικό να τροφοδοτείς τον εαυτό σου διαρκώς με λόγους – κίνητρα

Δεν αρκεί απλώς να έχεις στόχους και όνειρα. Χρειάζεται να έχεις και τα κατάλληλα κίνητρα για να τα πραγματοποιήσεις. Τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε καθημερινά μπορεί να σε αποσπάσουν από αυτούς τους στόχους που έχεις θέσει γι' αυτό είναι σημαντικό να τροφοδοτείς τον εαυτό σου διαρκώς με λόγους – κίνητρα που θα σε οδηγήσουν πιο γρήγορα σε ό,τι κι αν έχεις αποφασίσει να κάνεις στη ζωή σου. 1. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους.

Πρώτο και σημαντικό στάδιο στην πραγματοποίηση των στόχων είναι καθένας από αυτούς να έχει ρεαλιστική βάση. Αυτό από μόνο του σε κινητοποιεί καθώς ξέρεις πως για να επιτύχεις αυτό που θέλεις υπάρχουν στάδια και βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Επιπλέον είναι σημαντικό να θέτεις ημερομηνία στην υλοποίηση των στόχων σου διαφορετικά λαμβάνουν διαστάσεις ονείρου.

2. Αναζήτησε την έμπνευση.

Προκειμένου να μη χάνεις κίνητρα αναζήτησε σε καθετί έμπνευση. Ακόμα και πράγματα που με την πρώτη ματιά δε φαντάζουν ότι μπορεί να προσφέρουν κάτι, για εσένα μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που έψαχνες. Μια καλή ιδέα είναι να διαβάζεις ιστορίες επιτυχημένων ανθρώπων και να παραδειγματίζεσαι από αυτούς. Μην παραλείπεις επίσης, να βλέπεις τη θετική όψη των πραγμάτων και των στόχων σου και βάλε στη ζωή σου άτομα με περισσή θετική ενέργεια που θέλοντας και μη σε επηρεάζουν θετικά.

3. Αντάμειψε τον εαυτό σου.

Για κάθε βήμα που ολοκληρώνεις και για κάθε επιτυχία φρόντισε να επιβραβεύεις τον εαυτό σου και να του υπενθυμίζεις πόσο σημαντικά ήταν όλα όσα μέχρι στιγμής έχεις κατορθώσει. Τα θετικά συναισθήματα αποτελούν από μόνα τους κίνητρο και θα σε βοηθήσουν να περάσεις στο επόμενο στάδιο καθώς σε προετοιμάζουν ψυχολογικά.

4. Ανακοίνωσε τις επιτυχίες σου.

Θα αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου την ώρα που κρατάς ενήμερους τους φίλους και συγγενείς, καθώς έτσι συνειδητοποιείς πόσο σημαντικά είναι όσα έχεις πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής. Αποκτάς έτσι μια καλύτερη ιδέα για το άτομό σου. 5. Ξεκίνα κάνοντας μικρά βήματα.

Στο αρχικό στάδιο υλοποίησης κάθε στόχου είναι σημαντικό να ξεκινάς με μικρά βήματα. Θα σου γίνει συνήθεια και είναι ευκολότερο να φθάσεις γρηγορότερα στην επιτυχία. Για παράδειγμα αν στοχεύεις να ξυπνάς καθημερινά 3 ώρες νωρίτερα από ότι συνηθίζεις, ξεκίνησε το πρόγραμμα βάζοντας το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα κάθε φορά μέχρι να φθάσεις στο σημείο να επιτύχεις τον αρχικό σου στόχο. 6. Αναζήτησε την υποστήριξη από το φιλικό σου περιβάλλον.

Συμβάλλει σημαντικά σε κάθε υλοποίηση στόχου το να μην είσαι μόνη σου. Πολλές φορές τυχαίνει να βιώσεις το αίσθημα της απογοήτευσης γι' αυτό είναι αναγκαίο να βρίσκεις την απαιτούμενη υποστήριξη είτε από τους ανθρώπους που αγαπάς είτε εναλλακτικά από άλλα άτομα που βρίσκονται στο ίδιο στάδιο με σένα. Θα σε εμψυχώσουν και θα σε ενθαρρύνουν να συνεχίσεις την προσπάθεια και ίσως αυτή τη φορά σε μεγαλύτερο βαθμό. 7. Απόβαλε τις αρνητικές σκέψεις.

Προκειμένου να πραγματοποιήσεις όλους τους στόχους απόφυγε να κάνεις αρνητικές σκέψεις και στη θέση τους βάλε τη θετική όψη τους. Μη γίνεσαι σκληρή με τον εαυτό σου εάν κάτι δεν πήγε όπως το είχες προγραμματίσει καθώς η αποτυχία είναι μέρος της συνολικής προσπάθειας, αλλά μία άτυχη στιγμή δε μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Δούλεψε έχοντας τώρα περισσότερη επιμονή και υπομονή.

madamefigaro

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ