Τι είναι πιο καλό για την υγεία; Το μπάνιο με κρύο νερό ή ζεστό;

Το ξέρουμε πως μετά από μία κουραστική ημέρα το μόνο που θες είναι να βυθιστείς και να απολαύσεις μια γεμάτη μπανιέρα με ζεστό νερό.

Αν σου λέγαμε, όμως, να το ξανασκεφτείς θα το έκανες; Θα άντεχες να κάνεις

μπάνιο με κρύο νερό , αν ήξερες πως έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου;

Ποια είναι, όμως, τα καλά που μπορεί να σου προσφέρει ένα μπάνιο με κρύο νερό; Αρχικά πρέπει να σου τονίσουμε πως αν καθιερώσεις το μπάνιο με κρύο νερό θα δεις την επιδερμίδα σου να σφίγγει και να σμιλεύεται χωρίς να ανέβεις στο διάδρομο του γυμναστηρίου και χωρίς καν να βάλεις φερμουάρ στο στόμα σου.

Το κρύο νερό καθαρίζει καλύτερα την επιδερμίδα σου από μέσα προς τα έξω. Με το κρύο νερό που πέφτει πάνω στο σώμα σου κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου αυξάνεται η γλουταθειόνη του οργανισμού. Η συγκεκριμένη ουσία είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό που βγάζει ο ανθρώπινος οργανισμός και καθαρίζει τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Αυξάνονται τα λευκά αιμοσφαίρια. Πώς εξηγείται, όμως αυτό; Το σώμα στο άγγιγμα του κρύου νερού κρυώνει και στην προσπάθεια του να ζεσταθεί αυξάνει τον αριθμό του μεταβολισμού του και ξεμπλοκάρει για τα καλά το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Αυξάνονται με αυτόν τον τρόπο τα λευκά αιμοσφαίρια και έτσι θωρακίζεται ο οργανισμός σου από τα κρυολογήματα και τις ιώσεις που παραμονεύουν.

Χαλαρώνεις καλύτερα! Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτό που σου λέμε, ισχύει. Το σώμα σου στην έντονη αλλαγή θερμοκρασίας παθαίνει σοκ. Το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα και τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς. Όταν, όμως, το ντουζ σου τελειώνει είναι σαν να κλείνει τους διακόπτες ο οργανισμός σου και αν ξαπλώσεις ο ύπνος σου θα είναι σίγουρα βαθύτερος και πιο ποιοτικός. Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ