Πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στην Ιαπωνία!

Κινήσεις, εκφράσεις αλλά και συμπεριφορές που μπορεί να είναι συνηθισμένες σε άλλες χώρες, στην Ιαπωνία καλό θα ήταν να τις αποφύγετε… Πράγματα που πρέπει να προσέξετε και να σκεφτείτε δύο φορές πριν τα κάνετε ή καλύτερα για να μην τα κάνετε! Αυτά δεν είναι νόμοι αλλά μόνο μερικές συμπεριφορές και ενέργειες που θα σας γλιτώσουν από το να φανείτε αγενείς μπροστά στους ντόποιους…

1. Μην δώσετε φιλοδώρημα Το μήνυμα εδώ που λαμβάνει με τα χρήματα ο σερβριτόρος δεν είναι “μπράβο” αλλά “προσπάθησε καλύτερα την επόμενη φορά”.

2. Μην μπείτε με παπούτσια σε σπίτι Βγάλτε τα παπούτσια στο «genkan”, ένα σημείο στην είσοδο του σπιτιού, ενώ πολλές φορές αυτό απαιτείται σε ναούς, ιερά ακόμα και σε κάποια εστιατόρια.

3. Μην τρώτε και πίνετε στη βόλτα σας στην πόλη Ξεχάστε τον καφέ και το σάντουιτς στον δρόμο και κάντε το μόνο καθισμένοι σε ένα παγκάι σε κάποιο πάρκο.

4. Ρίξτε τα σκουπίδια μόνο σε κάδους και ποτέ κάτω Και μάλιστα σε ειδικούς κάδους ανάλογα με το είδος του σκουπιδιού!

5. Αποφύγετε τους εναγκαλισμούς με αγνώστους Οι Ιάπωνες αισθάνονται άβολα με τις αγκαλιές με τους οικείους τους πόσω μάλλον με τους ξένους. Περιοριστείτε σε μια απλή χειραψία.

6. Μην μιλάτε στο τηλέφωνο στο τρένο Αν κάποιος σας καλεί ενώ είστε στο τρένο, απορρίψτε την κλήση. Αν απαντήσετε αυτό είναι ενοχλητικό για τους άλλους επιβάτες.

7. Μη μιλάτε δυνατά στον δρόμο Μιλήστε χαμηλόφωνα και διακριτικά όσο είστε σε κόσμο και όχι με δυνατές φωνές και χειρονομίες.

8. Μην φρικάρετε βλέποντας τους Ιάπωνες με νοσοκομειακές μάσκες Απόλυτα συνηθισμένη κίνηση στην Ιαπωνία που προστατεύει τον κόσμο από ιώσεις, κρυολογήματα και αλλεργίες.

9. Δείξτε τους τρόπους σας Πριν από το φαγητό πείτε “Arigato gozaimasu” που δείχνει την εκτίμησή σας και μόνο όταν έχετε τελειώσει όλο το πιάτο σας πείτε “Gochisousamadeshita!” που δείχνει ευγνωμοσύνη.

10. Μην παίζετε με τα ξυλάκια Πιθανώς έχετε παίξει με τα chopsticks στο σπίτι σας αλλά όχι στην Ιαπωνία. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού και ο θόρυβος είναι ενοχλητικός. Επίσης μην τα πιπιλάτε ούτε να τα χρησιμοποιείτε σαν ξίφη για να “καμακώσετε” το φαγητό. Αν δεν ξέρετε την χρήση τους καλό θα ήταν να τα αποφύγετε.

Via

www.adieXodos.grShare/Bookmark
ERGASIA
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]