Υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια σε κρέμα γιαουρτιού!

Απολαύστε ένα λαχταριστό και χορταστικό γεύμα!!!

Υλικά

800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο από κόντρα 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες 350 γρ. λευκά στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 150 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά αλάτι πιπέρι Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε λεπτές φέτες του 1 εκ. Μετά τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες φάρδους 1 εκ. και τις αλευρώνουμε μια μια ώστε να καλυφθούν καλά.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανάκι, κομμένα κατά μήκος (μαζί με τα κοτσανάκια τους) σε λεπτές φέτες.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρώς.

Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη ανακατεύοντας και ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα τις λωρίδες του μοσχαριού. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε με 500 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί ο ντοματοπελτές.

Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35 – 40 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα αλλά να μην πάρει βράση γιατί θα «κόψει».

Πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με την πάπρικα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύω με καστανό ρύζι.

sintayes

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη