H απόλυτη δίαιτα που εξαφανίζει το λίπος της κοιλιάς!

Ο «πόλεμος» με το λίπος γύρω από τη μέση και την κοιλιά είναι ίσως ο δυσκολότερος από όλους... Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και ½ φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά ή 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και 1 μικρή φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή μαρμελάδα ή 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και 1 μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής (μήλο ή αχλάδι ή ½ μπανάνα ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 2 μικρά ακτινίδια) ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΝΑΚ: Γιαούρτι έως 2% λιπαρά και 1 φρούτο (μήλο ή αχλάδι ή ½ μπανάνα ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 2 μικρά ακτινίδια ) ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1η μέρα: Ψάρι (επιλογής σας) ψητό ή βραστό (120 γρ. μαγειρεμένο) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ψωμί ολικής αλέσεως ή μη (1 φέτα) 2η μέρα: Σπανακόρυζο ή λαχανόρυζο ή πρασόρυζο (1,5 κουτάλα σερβιρίσματος, που θα αναλογεί με ½ κουτάλα ρύζι) μαγειρεμένο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) (60 γρ.) ή φέτα (30 γρ.) Ψωμί ολικής αλέσεως ή μη (1 φέτα) 3η μέρα: Κοτόπουλο ή γαλοπούλα ψητή ή βραστή (120 γρ. μαγειρεμένο) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα) ή 1 πατάτα (1 μικρή) βραστή ή ψητή ή ½ φλ. ρύζι (ως γαρνιτούρα) 4η μέρα: Φακές ή ρεβίθια ή φασόλια (1,5 κουτάλα σερβιρίσματος) μαγειρεμένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) (60 γρ.) ή φέτα (30 γρ.) Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα) 5η μέρα: Μακαρόνια (1,5 φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένα ή περίπου 80 γρ. ωμά) 2 κ.σ. κιμά 1 κ.σ. τυρί τριμμένο 1 μικρή σαλάτα (με 1 κ. ελαιόλαδο) 6η μέρα: Κρέας άπαχο σε μορφή κιμά (2 μπιφτέκια) ή φιλέτο ή μπριζόλα (αφαιρέστε το ορατό λίπος) -120 γρ. ψημένο- Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο ½ φλ. ρύζι (ως γαρνιτούρα) 7η μέρα: Κοτόπουλο στο φούρνο (120 γρ., στραγγισμένο, χωρίς την πέτσα) 1 μέτρια πατάτα φούρνου (στραγγισμένη) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο ΒΡΑΔΙΝΟ: 1η μέρα: 1 τοστ (λευκό ή μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο) με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) και ντομάτα 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κ. ελαιόλαδο) ή Ντάκος: 1 παξιμάδι (ολικής ή μη) 60 γρ. με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) και ντομάτα και ρίγανη 2η μέρα: 1 σαλάτα με τόνο (λαχανικά εποχής, 1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένη) με 1 κ.σ. ελαιόλαδο 3η μέρα: 1 φρουτοσαλάτα (2 φρούτα) με 1 κ. μέλι και 1 γιαούρτι (2%) 4η μέρα: 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα με 1 κ. ελαιόλαδο 1 αυγό βραστό Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα) 5η μέρα: 1 φρουτοσαλάτα (2 φρούτα) με 1 κ. μέλι και 1 γιαούρτι (2%) 6η μέρα: ½ φλ. ρύζι με 1 γιαούρτι 2% 7η μέρα: 1 μέτρια πατάτα φούρνου στραγγισμένη 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κ. ελαιόλαδο). Με τη συνεργασία του Χάρη Γεωργακάκη (κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής).

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη