Ελαφρύ rosti στο φούρνο


Share/Bookmark
η άλλη πατάτα...

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 21 εκ:

7 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

200 γραμμ. τυρί κρέμα

50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5? και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τις τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε καλά μια φόρμα-δαχτυλίδι διαμέτρου 21 εκ. και απλώνουμε μέσα το μίγμα.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.

Ψήνουμε το rosti για 60-70? μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το σερβίρουμε ζεστό.

theonewithallthetastes

Via

www.adieXodos.gr



Share/Bookmark
ERGASIA
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Επίκαιρα

[Νέα-Εργασία-Παράξενα-Ιατρικά-Σπίτι-Οικονομία-Αγγελίες-Live][bleft]