4 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο που θα σας ξετρελάνουν

Εντάξει, το ξέρετε πλέον ότι λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα για την...

περιποίηση μας! Αυτό που δεν ξέρετε όμως γι’αυτή τη beauty μανία μας, είναι ότι συνέχεια ανακαλύπτουμε νέες φανταστικές χρήσεις των πιο συνηθισμένων υλικών από την κουζίνα, που δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε ούτε 1 ευρώ. Αυτή τη φορά, βρήκαμε 4 τέλειους τρόπους να αξιοποιήσουμε το… μηλόξυδο στη ρουτίνα ομορφιάς μας! Το ξύδι χρησιμοποιείται για την φροντίδα του δέρματος εδώ και αιώνες, από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Έχει μια τονωτική δράση που βοηθάει το δέρμα μέσω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος στα μικρά τριχοειδή αγγεία. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες που εμποδίζουν το σχηματισμό βακτηρίων και δερματικών μολύνσεων στο δέρμα, είναι τέλειο καθαριστικό και ισορροπεί το pH της επιδερμίδας. Μάθε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι beauty χρήσεις του ξυδιού: 1 Toner:

Βούτηξε ένα βαμβάκι στο μηλόξυδο και με απαλές κυκλικές κινήσεις, πέρασε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Έτσι, θα καθαρίσεις τέλεια την επιδερμίδα και θα μειώσεις τυχών φλεγμονές (πχ από ακμή). 2 Μάσκα αποτοξίνωσης:

Απλά ανάμειξε ίσα μέρη μηλόξυδου και μαγειρικής σόδας. Εφάρμοσε το μείγμα στην επιδερμίδα και άφησε το να δράσει για περίπου 10 λεπτάκια. Δεν θα πιστεύεις πόσο λείο και καθαρό θα δείχνει το δέρμα σου! 3 Μύκητες στα πόδια:

Απαλλάξου από τους μύκητες και από άλλα δερματικά προβλήματα, κάνοντας 2 φορές την ημέρα κομπρέσα με μηλόξυδο και καθάρισε την επιδερμίδα. Ακόμα και ο πιο «επίμονος» μύκητας θα εξαφανιστεί. 4 Αποσμητική δράση:

Ξέχνα το αποσμητικό και απαλλάξου από τη δυσοσμία και τον ιδρώτα στις μασχάλες με λίγο ξύδι. Βούτηξε ένα βαμβάκι στο μηλόξυδο και σκούπισε τις μασχάλες σου. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να ισορροπήσεις το pH της περιοχής, «εξοντώνοντας» τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ