Καυτερή λουκανικόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης!


Share/Bookmark
θα μπει σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα σας.

Σπιτική και μοσχομυριστή, με ωραίο τραγανό φύλλο και πεντανόστιμη γέμιση με χωριάτικο λουκάνικο, αυτή η λουκανικόπιτα θα μπει σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα σας.

Υλικά Για τη ζύμη 400γρ. αλεύρι σκληρό κουτ. γλυκού αλάτι 200γρ. βούτυρο κρύο, σε κυβάκια 2 κρόκους χτυπημένους Για τη γέμιση 2 χωριάτικα λουκάνικα μεγάλα, σε μικρά κομμάτια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μεγάλα, σε φέτες 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Ετοιμάζετε τη ζύμη:

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι σε ένα μπολ.

Τα ρίχνετε σε μια λεκανίτσα ή μια αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ζυμώνετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια τριφτή ζύμη.

Ρίχνετε και τους χτυπημένους κρόκους, κρατάτε μια μικρή ποσότητα όμως στην άκρη σε ένα μπολ για την επάλειψη της πίτας.

Ζυμώνετε τα υλικά με το χέρι μέχρι να πάρετε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Τη βάζετε σε μπολ, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε για λίγο στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε τη γέμιση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε για λίγο τα κρεμμύδια.

Προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνετε το μαϊντανό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τελευταίο ρίχνετε το λουκάνικο, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Χωρίζετε τα 2/3 της ζύμης, ανοίγετε το πρώτο φύλλο και το στρώνετε σε στρογγυλό ταψάκι.

Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο.

Αλείφετε τις άκρες του πρώτου φύλλου με λίγο χτυπημένο αβγό.

Κολλάτε επάνω το δεύτερο φύλλο και με τα δάχτυλα τσιμπάτε τη ζύμη να καλύψει το πάνω με το κάτω φύλλο σαν δαντέλα.

Κάνετε με μαχαίρι 3 χαρακιές στο κέντρο της πίτας για να βγαίνει ο ατμός και αλείφετε με πινέλο την επιφάνεια με το υπόλοιπο χτυπημένο αβγό.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου και σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Tip:

Αν δεν αγαπάτε τα καυτερά, μπορείτε να παραλείψετε την καυτερή πιπερίτσα ή το μπούκοβο.

olivemagazine

Via

www.adieXodos.gr



Share/Bookmark
ERGASIA
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Επίκαιρα

[Νέα-Εργασία-Παράξενα-Ιατρικά-Σπίτι-Οικονομία-Αγγελίες-Live][bleft]