Πανέμορφες κατοικίες για να επισκεφθείς σε όλον τον κόσμο!

Ανάκτορα, εξοχικές κατοικίες, σπίτια γεμάτα χλιδή αλλά και ιστορικής σημασίας κτήρια με πλούσιο παρελθόν ανοίγουν τις πόρτες τους στους επισκέπτες που θέλουν να τα θαυμάσουν… Με εκπληκτική θέα, υπέροχο διάκοσμο, μαγευτικούς κήπους και εντυπωσιακό σχεδιασμό δεν περνούν απαρατήρητα, ενώ μια ξενάγηση συμπληρώνει την εμπειρία…

Ανάκτορο Ταζ στην Ουνταϊπούρ, Ινδία Αυτό το ανάκτορο του 18ου αιώνα, τέως κατοικία του Μαχαράνα Τζάγκατ Σινγκ Β’, αποτελείται από αυλές, διαδρόμους και περίπτερα διακοσμημένα με ημιπολύτιμους λίθους, επίχρυσα γύψινα διακοσμητικά και καθρέπτες, Πλέον είναι ξενοδοχείο πέντε αστέρων Chateau d’Usse στο Rigny-Ussé, Γαλλία Αρχικά ανεγέρθηκε ως φρούριο τον Μεσαίωνα, το κάστρο αυτό στην κοιλάδα του Λίγηρα έγινε διάσημη κατοικία τον 17ο αιώνα. Οικία του Δούκα του Μπλακά και της οικογένειας του, το Chateau d’Ussé ήταν η πηγή έμπνευσης του Σαρλ Περρώ για το παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, και στη συνέχεια του Γουωλτ Ντίσνεϋ. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το κομμάτι του κάστρου που είναι ανοικτό στο κοινό.

Leighton House, Λονδίνο Η λονδρέζικη οικία του 19ου αιώνα πλέον είναι μουσείο, αλλά στο παρελθόν ήταν το σπίτι του ζωγράφου της βικτωριανής εποχής Λόρδου Frederic Leighton.

Villa del Balbianello, Λίμνη Κόμο, Ιταλία Χτίστηκε τον 18ο αιώνα, πάνω στα συντρίμια μιας φραγκισκανικής μονής. Η βίλα ανήκε σε ιδιώτες τον 19ο και 20ό αιώνα, πριν γίνει δωρεά προς το Περιβαλλοντικο Ταμείο της Ιταλίας. Σήμερα η δασώδης έκταση και η βίλα χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εορτασμό γάμων καθώς και για κινηματογραφικά γυρίσματα και φωτογραφίσεις (πιθανά να την αναγνωρίσατε από την ταινία Τζέίμς Μπόντ του 2006, Casino Royale).

Το σπίτι του Κλωντ Μονέ, Giverny, Γαλλία Το πιο ωραίο κομμάτι είναι ο περίφημος Νερόκηπος που φιλοξενεί τη διάσημη γέφυρα και τα νούφαρα που έχουν απαθανατιστεί σε πολλούς πίνακές του.

Kατοικία Majorelle, Μαρακές Κάποτε ανήκε στον Υβ Σαιν Λωράν και τον σύντροφο του Πιερ Μπερζέ. Η μαυριτανικού ρυθμού βίλα σε έντονο γαλάζιο χρώμα περιστοιχίζεται από έναν βοτανικό κήπο που φιλοξενεί 300 είδη φυτών από πέντε ηπείρους και είναι ανοιχτός για το κοινό από το 1947.

Mirrorcube, Σουηδία Αυτό το υπερμοντέρνο δεντρόσπιτο στην κοιλάδα του ποταμού Λούλε κοντά στα σύνορα Σουηδίας και Νορβηγίας το αποκαλούν, πολυ ταιριαστά κύβο-καθρέπτη, “Mirrorcube.” Χωράει δύο άτομα και είναι μέρος του Treehotel. Κάστρο Highclere, Αγγλία Το σκηνικό όπου γυρίζεται η βρετανική σειρά Downton Abbey στην πραγματικότητα είναι το Κάστρο Highclere, που ανήκει στον 8ο Λόρδο και την Κόμησσα του Κάρναρβον, η οικογένεια των οποίων κατοικεί στο κτήμα αυτό από το 1679, ενώ είναι ανοικτό για το κοινό από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμρβιο.

Ανάκτορο Nesvizh, Λευκορωσία Έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τόσο το οίκημα όσο και οι μεγάλης έκτασης κήποι έχουν ανακαινισθεί για τους επισκέπτες.

Κατοικία Sheats Goldstein, Λος Άντζελες Χτισμένη στην άκρη ενός φαραγγιού στο Μπέβερλι Κρεστ, το αριστούργημα από τσιμέντο και γυαλί είναι σχέδιο του John Lautner (μαθητή του Frank Lloyd Wright) και προσφέρει μια μαγευτική θέα στην πόλη του Λος Άντζελες, ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διασήμων που διοργανώνουν εδώ διάφορα events.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη