Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να οργανώσετε το σπίτι σας σε μερικά μόνο βήματα

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, βλέπουμε το σπίτι μας σαν... το καταφύγιό μας. Για να μπορέσει όμως να μας προσφέρει την χαλάρωση που αναζητάμε πρέπει να υπολογίσουμε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που δεν έχει σχέση με τη διακόσμηση. Η οργάνωση και η τακτοποίηση του σπιτιού είναι εξίσου σημαντικές με τη διακόσμηση καθώς αυτές είναι που μας βοηθάνε να κάνουμε θετικές σκέψεις, να χαλαρώνουμε και να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις. Όταν όλα τα πράγματα είναι στη θέση τους αποφεύγεται ο εκνευρισμός και η σύγχυση. Ο χειμώνας είναι από τις καλύτερες εποχές για μια σωστή οργάνωση μιας και περνάμε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού και σίγουρα θέλουμε να είναι πιο τακτικό και οργανωμένο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Αφιερώστε ένα σαββατοκύριακο σε αυτό και ξενοιάστε για όλο το χειμώνα που έρχεται. Βασικοί κανόνες για όλους τους χώρους Βγάλτε τα πάντα έξω από τα ντουλάπια πριν ξεκινήσετε την τακτοποίηση

Μη φοβάστε να πετάξετε ή να χαρίσετε πράγματα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Πιάνουν αρκετό χώρο, φθείρονται από το πέρασμα των χρόνων, και αφού δεν σας χρειάστηκαν μέχρι τώρα καιρός να τα αποχωριστείτε.

Διαχωρίστε τα πράγματά σας σκεπτόμενοι πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε. Πράγματα που είναι αναγκαία σε καθημερινή βάση θα πρέπει να είναι ευκολοπροσβάσιμα.

Διαχωρίστε τα αντικείμενα ανάλογα με τη χρήση τους γιατί θα πρέπει να βρίσκονται στο «σωστό» δωμάτιο του σπιτιού και όσο γίνεται να τακτοποιηθούν ανά κατηγορίες για να τα βρίσκετε πιο εύκολα.

Χρησιμοποιείστε έξυπνες λύσεις για να εξοικονομήσετε χώρο.

Υπνοδωμάτιο Ξεκινήστε από το υπνοδωμάτιο που έχει την περισσότερη δουλειά για να μην βαρεθείτε να το τακτοποιήσετε στο τέλος. Οι ντουλάπες συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ακαταστασία ειδικά στην αρχή του χειμώνα που γίνεται και η αλλαγή από τα καλοκαιρινά στα χειμερινά ρούχα. Βάλτε ράγες στην ντουλάπα σας πάνω-κάτω για να μπορείτε να κρεμάτε δύο σειρές ρούχων. Αποθηκεύστε τα καλοκαιρινά σας ρούχα σε διαφανής κατά προτίμηση θήκες για να αναγνωρίζετε εύκολα τι περιέχουν, και βάλτε τις ψηλά. Μην τις αφήνετε μαζί με τα ρούχα που φοράτε το χειμώνα για δική σας ευκολία. Πώς να Καθαρίσετε τη Ντουλάπα σας σαν Επαγγελματίας Στα χειμερινά κάντε οπωσδήποτε ξεκαθάρισμα. Χαρίστε ότι δεν έχετε φορέσει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ξεχωρίστε αυτά που θα διπλώνετε σε ράφια και αυτά που θα κρεμάτε. Κάτω από τη ράγα κρέμασης πάντα υπάρχει κενός χώρος. Πείτε στο μαραγκό να σας τοποθετήσει ακριβώς από κάτω άλλη μία και διπλασιάστε έτσι το χώρο. Επίσης, το πιο σωστό είναι να βάζετε πάνω τις μπλούζες και κάτω τα παντελόνια. Τέλος, ο χρωματικός διαχωρισμός βοηθάει πολύ για να κάνετε και πιο εύκολους συνδυασμούς όταν ντύνεστε. Χοντρές κρεμάστρες βάλτε μόνα στα παλτό. Για όλα τα υπόλοιπα χρησιμποιήστε λεπτές κρεμάστρες που δεν πιάνουν χώρο. Μια υπέροχη λύση είναι να βάλετε μερικά ραφάκια για εξοικονόμηση χώρου πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου. Παπούτσια Σε ένα ανοιχτό έπιπλο στο χολ μπορείτε να βάλετε τα κουτιά με τα παπούτσια σας. Ντύστε τα κουτιά με πολύχρωμο χαρτί περιτυλίγματος, βάλτε μια ετικέτα με την περιγραφή του παπουτσιού και διακοσμήσετε πρωτότυπα την είσοδο του σπιτιού. Καλό είναι τα παπούτσια σας να μην τα βάζετε στην ντουλάπα που έχετε και τα ρούχα σας ή γενικότερα στο υπνοδωμάτιο. Προτιμήστε μια παπουτσοθήκη στο μπαλκόνι ή στο χολ. Τα χρωματιστά κουτιά παπουτσιών θα δώσουν μια χαρούμενη νότα στο χολ σας. Σαλόνι Πρόκειται για τον χώρο που βλέπουν πρώτα οι επισκέπτες με το που μπαίνουν στο σπίτι και γι’ αυτό πρέπει να είναι όλα τακτοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης και σε εσάς-που το χρησιμοποιείτε περισσότερο-και στους καλεσμένους σας. Επενδύστε σε ένα καναπέ, ένα σκαμπό ή ένα τραπεζάκι σαλονιού με αποθηκευτικό χώρο. Ένα παλιό μπαούλο, επίσης,

προσφέρει μεγάλο χώρο αποθήκευσης για το σαλόνι και ταυτόχρονα δίνει vintage αισθητική στη διακόσμησης σας. Αφήστε το φθαρμένο για παραπάνω στιλ και μην προσπαθήσετε να το κάνετε σαν καινούργιο. Επενδύστε σε έναν καναπέ ή τραπεζάκι με αποθηκευτικό χώρο... Πολύ εύκολα μπορείτε να κατασκευάσετε ένα στενό τραπεζάκι στο ύψος του καναπέ ή να τοποθετήσετε ένα ράφι ως συνέχεια της πλάτης του καναπέ. Έτσι θα κερδίσετε χώρο για τα φωτιστικά και τα υπόλοιπα διακοσμητικά σας από το πουθενά. Ένας υπέροχος τρόπος για να εξαφανίσετε όλα τα ενοχλητικά καλύδια και πολύμπριζα πάρτε ένα απλό κουτί παπουτσιών, ντύστε το με ύφασμα και ανοίξτε τρύπες στην πίσω πλευρά του. Ένα πολύ μικρό ραφάκι πίσω από τον καναπέ σας μπορεί να φανεί σωτήριο... Κουζίνα Οργανώστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας όσο μικρή και αν είναι. Πάντα υπάρχουν λύσεις για να εξοικονομείτε χώρο αρκεί να υπάρχει σωστή οργάνωση. Χρησιμοποιήστε διάφανα βάζα και τάπερ και βάλτε τα τρόφιμά σας σε τάξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα από παλιά τρόφιμα και να βγάλετε με ζεστό νερό τις ετικέτες που ήδη έχουν. Σε καινούργιες αυτοκόλλητες ετικέτες γράψτε τι περιέχει το καθένα και έτσι θα μπορείτε να τα διαχωρίζετε πιο εύκολα. Αυτό που δυσκολεύει κάθε νοικοκυρά στην αποθήκευση είναι τα καπάκια των κατσαρολικών. Χρησιμοποιήστε ένα stand περιοδικών βιδώνοντάς το κάθετα και τακτοποιήστε όλα τα καπάκια σας εκεί. Οργανώστε τα τρόφιμά σας σε διαφανή βάζα στα οποία θα βάλετε ετικέτες για να τα ξεχωρίζετε με ευκολία. Σε ό,τι αφορά τα ποτήρια σας μην τα στοιβάζετε το ένα μέσα στο άλλο γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Αποθηκεύστε μια σειρά ποτηριών, τοποθετήστε έναν δίσκο από πάνω και έπειτα τοποθετήστε τα υπόλοιπα ποτήρια σας. Αποθηκεύστε τα ποτήρια σας με τη βοήθεια ενός δίσκου... Μπάνιο Αν συνηθίζετε να τοποθετείτε τα απορρυπαντικά σας κάτω από το νιπτήρα, για να εξοικονομήσετε χώρο μπορείτε να βάλετε μια μεταλλική σωλήνα και να κρεμάσετε από αυτήν όλα τα απορρυπαντικά. Έτσι, ο χώρος από κάτω θα μείνει ελεύθερος για να χωρέσουν και άλλα πράγματα. Εξοικονομήστε χώρο στο μπάνιο αποθηκεύοντας τα απορρυπαντικά σας ψηλά. Εάν δεν έχετε ντουλάπι κάτω από το νιπτήρα και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τακτοποιήσετε τα είδη μπάνιου, ένα ωραίο σκληρό ύφασμα με ωραίο μοτίβο μπορεί να είναι λύση και διακοσμητική ιδέα ταυτόχρονα. Κολλήστε το περιμετρικά και βάλτε από κάτω τα πράγματά σας τακτοποιημένα σε κουτιά ανά κατηγορία. Αν δεν έχετε ντουλάπι κάτω από το νιπτήρα δημουργήστε εσείς έξτρα αποθηκευτικό χώρο με τη βοήθεια ενός υφάσματος. Όσο μικρό και να είναι το μπάνιο σας πάντα υπάρχει χώρος για να τοποθετήσετε ράφια και να σταματήσετε να στριμώχνετε πραγματα.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη