To σχήμα του προσώπου σου αποκαλύπτει πόσο έξυπνος είσαι

Σύμφωνα με πρόσφααευρήματα ερευνητών, το πρόσωπο ενός άνδρα μπορεί να φανερώνει το πόσο έξυπνος είναι. Τα ευρήματα αυτά ωστόσο δεν ισχύουν και για τις γυναίκες

Η ομάδα των ερευνητών από την Τσεχία υποστηρίζει ότι μια και μόνο ματιά αρκεί για να καταλάβουμε αν και πόσο έξυπνος είναι ένας άνδρας.

Αν και ακόμα δεν γνωρίζουν το πως ακριβώς γίνεται αυτό, οι επιστήμονες λένε ότι τα πρόσωπα που μας φαίνονται πιο έξυπνα είναι αυτά στα οποία τα μάτια έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, έχουν μεγαλύτερη μύτη, οι γωνίες του στόματος είναι ελαφρά ανοδικές ενώ το πιγούνι είναι πιο αδύνατο και μυτερό.

Γενικά τα άτομα των οποίων τα πρόσωπα είναι πιο μακρόστενα μας φαίνονται πιο έξυπνα, ενώ τα άτομα με πιο στρογγυλωπά πρόσωπα μας φαίνονται λιγότερο έξυπνα. Η ομάδα δημοσίευσε τα ευρήματά της στο επιστημονικό περιοδικό PLoS One, σημειώνοντας ότι ”σε καθημερινές συναναστροφές μας κάνουμε χρήση αυτής της ικανότητας να υπολογίζουμε την ευφυϊα του ανθρώπου απέναντί μας”.

Η ομάδα των επιστημόνων χρησιμοποίησε 40 φωτογραφίες ανδρών και 40 γυναικών, προκειμένου να ερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στο IQ, την αντιληπτή νοημοσύνη και το σχήμα του προσώπου. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα κατάφεραν να διακρίνουν τους πιο ευφυείς άνδρες, το αντίστοιχο ωστόσο δεν ίσχυσε και στην περίπτωση των γυναικών.

Επίσης η έρευνα δεν διαπίστωσε κάποια σχέση ανάμεσα στη νοημοσύνη και την ευφυϊα, σημειώνουν.

Η έρευνα αναφέρει ότι οι άνθρωποι τείνουν τελικά να συνδέουν τη νοημοσύνη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσώπου. Και παρόλο μπορεί να πρόκειται για πολιτισμικά στερεότυπα, υπάρχουν τελικά ορισμένα στοιχεία που τους οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση, αναφέρει η μελέτη.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ