Αυτές είναι οι υποχρεώσεις του νονού απέναντι στο παιδί

Αν έχετε βαφτίσει ένα παιδάκι θα γνωρίζετε ότι οι υποχρεώσεις σας απέναντι στο... βαφτιστήρι σας δεν σταματούν ποτέ. Και σίγουρα δεν περιορίζονται μόνο στα έξοδα της βάφτισης!

Είναι σημαντικό η σχέση με το μωρό να αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ νωρίς γι’ αυτό άλλωστε και πολλοί γονείς επιλέγουν για νονούς στενούς φίλους , ώστε να μπορεί το παιδί τους να είναι σε επαφή με τον πνευματικό του γονιό. Πέραν όμως από την επικοινωνία που πρέπει να έχει ο νονός με το βαφτιστήρι του, που είναι και το πιο σημαντικό, υπάρχουν ορισμένες υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο του και πρέπει να εκπληρώσει. Ποιες είναι αυτές; Δώρο στη γιορτή και τα γενέθλια του παιδιού, δώρο στις εορτές των Χριστουγέννων, λαμπάδα και δώρο το Πάσχα.

Όμως, η οικονομική κρίση έχει επηρεάζει και τη δυνατότητα του νονού να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ειδικά αν έχει περισσότερα από ένα βαφτιστήρια. Ωστόσο, αν υπάρχει καλή διάθεση και θέληση υπάρχει πάντα τρόπος για να μην απογοητευτούν τα παιδιά που περιμένουν με ανυπομονησία το δώρο του νονού. Δεν χρειάζεται το δώρο είναι ακριβό, μπορεί να είναι συμβολικό,αρκεί να είναι του νονού! Άλλωστε, όσο και αν τα παιδιά εστιάζουν στα δώρα, οι γονείς είναι εκείνοι που πρέπει από κοινού με τον νονό ή τη νονά να επιδιώξουν να έχει το παιδί τους ουσιαστική σχέση μαζί του/της.

Όπως προκύπτει από έρευνα της αμερικανικής ιστοσελίδας beliefnet.com, εκείνοι που δήλωσαν πόσο σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι νονοί τους στη ζωή τους και στην πνευματική τους ανάπτυξη ήταν πολύ λιγότεροι σε σχέση με εκείνους που με παράπονο είπαν ότι είχαν ελάχιστη ή καμία σχέση με τους νονούς τους. Ένας σημαντικός αριθμός μάλιστα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει καν τους νονούς!

Μαζί με τα δώρα λοιπόν οι νονοί θα πρέπει να βρουν χρόνο να περάσουν μαζί με τα βαφτιστήρια τους.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη