Σουβενίρ που… τρώγονται από διάφορα μέρη του κόσμου

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό εκτός από τις βόλτες στα αξιοθέατα δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει συγκεκριμένα φαγητά και γλυκά που ναι μεν υπάρχουν αλλού αλλά εκεί είναι η πηγή της δημιουργίας τους και θα βρει κάποιος τα καλύτερα δείγματα. Από γλυκά και φαγητό μέχει μπαχαρικά και αλλαντικά, κάθε χώρα φημίζεται για τα δικά της γευστικά μυστικά που τρώγονται μετά μανίας…

Τούρκικα μπαχαρικά και γλυκά Στο ξακουστό παζάρι των μπαχαρικών θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πιπέρια, μπαχάρια, κύμινο, κανέλες, μοσχοκάρφια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ενώ μη φύγετε από εδώ χωρίς λουκούμια και μπακλαβάδες.

Ιταλικά porcini και παρμεζάνα Ίσως τα πιο προφανή, φαγώσιμα σουβενίρ που μπορείτε να φέρετε από τη γειτονική χώρα, η παρμεζάνα και τα κλασικά, ιταλικά, αποξηραμένα μανιτάρια porcini, προέρχονται από την περιοχή Emilia Romagna, κοντά στην Bologna.

Γαλλικά macaron Σε όλα τα χρώματα και σε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων αλλά και σε πολυτελή συσκευασία τα καλύτερα macaron θα τα βρείτε στο Παρίσι στο Pierre Herme που αποτελεί τον παράδεισο των γλυκών.

Ινδικά μπαχαρικά Στο Νέο Δελχί θα βρείτε καταστήματα με πλήθος μπαχαρικών και άλλων υλικών μαγειρικής, ενώ μια από τις πιο επιτυχημένες και χρήσιμες αγορές σας θα είναι πιθανόν τα μείγματα μπαχαρικών, όλα γεμάτα φρεσκάδα και άρωμα.

Ισπανικό χαμόν Η αγορά La Boqueria της Βαρκελώνης έχει εμπνεύσει δεκάδες σεφ εδώ και δεκαετίες. Για χαμόν εδώ είναι ο ιδανικός τόπος, με μεγάλη ποικιλάι για όλα τα γούστα.

Βέλγικη σοκολάτα Το Βέλγιο είναι μια πόλη γεμάτη σοκολατερί. Διάφορα σχήματα και είδη σοκολάτας τυποποιημένες αλλά και χειροποίητες που φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή ανάλογα με την επιλογή υλικών από τον πελάτη.

Βραζιλιάνικος καφές Στο Σάο Πάολο θα βρείτε μοναδικές αρωματικές ποικιλίες καφέ που θα σας συντροφεύουν κατά την επιστροφή σας κάθε πρωί και θα κάνουν το ξύπνημά σας καλύτερο.

Μεξικάνικη τεκίλα Ιδιαίτερα μπουκάλια αλλά και δυνατά αποστάγματα θα σας κερδίσουν με την πρώτη δοκιμή και σίγουρα μερικές φιάλες δεν θα λείψουν από τη βαλίτσα σας κατά την επιστροφή.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ