ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - ΖΗΤΟΥΣΑΝ 150.000 ΕΥΡΩ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης τρεις αλλοδαποί με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ηθικός αυτουργός των πράξεων φέρεται να είναι αλλοδαπός...

έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εξαμελής εγκληματική ομάδα για εκβίαση, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ημεδαπού.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά έξι αλλοδαποί ηλικίας από 30 έως 47 ετών, από τους οποίους οι τρεις συνελήφθησαν την 18-8-2016, στην Αθήνα μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τη στιγμή που είχαν μεταβεί σε κατάστημα μεταφοράς χρημάτων για να εισπράξουν χρηματικό ποσό που ήταν προϊόν εκβίασης.

Ηθικός αυτουργός της εκβίασης φέρεται να είναι 30χρονος έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας ενώ αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία κατά το τελευταίο δίμηνο άτομα, μέσω του διαδικτύου, απαιτούσαν επανειλημμένα και εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (150.000) ευρώ προκειμένου να μη δημοσιεύσουν ηλεκτρονικό υλικό, που περιέχονταν σε αφαιρούμενο αποθηκευτικό μέσο (usb stick) που είχε προηγουμένως αφαιρεθεί από την κατοχή του. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και εκδόθηκαν σχετικά βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς ψηφιακής αστυνομικής έρευνας, που επακολούθησε, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των εμπλεκομένων με τη μορφή εγκληματικής ομάδας, που είχε συσταθεί το τελευταίο τρίμηνο με διακριτούς ρόλους. Αναφορικά με τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας προέκυψε ότι, για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, του απέστειλαν εκβιαστικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) είτε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους που διέμεναν οι εμπλεκόμενοι βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό σχετιζόμενο με την υπόθεση, ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, πληθώρα καρτών SIM, χρηματικό ποσό, τραπεζικά εμβάσματα και καταστάσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά και πληθώρα εγγράφων, διαβατηρίων και βεβαιώσεων παραμονής αμφιβόλου γνησιότητας Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι τρία από τα μέλη της ομάδας είναι σεσημασμένοι για διάφορες κακουργηματικές πράξεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας : Τηλεφωνικά: 111 88 Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/ 1Share Tweet Share Share Mail

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ