20 σημάδια που δείχνουν πως αρχίζουμε να μοιάζουμε στη μαμά μας!

έπιασες τον εαυτό σου να «υιοθετεί» συμπεριφορές ίδιες;

Πόσες φορές από τότε που έγινες μητέρα, έπιασες τον εαυτό σου να «υιοθετεί» συμπεριφορές ίδιες με αυτές της πολυαγαπημένης σου μαμάς; Ακόμη κι αν στο παρελθόν είχες δηλώσει πως δεν θα το έκανες ποτέ αυτό; 1. Σκουπίζεις το στόμα του παιδιού από την φρουτόκρεμα με πολύ μεγάλη δύναμη. Επίσης όταν είναι συναχωμένο το βάζεις να φυσάει τη μύτη του με τόση δύναμη που παραλίγο να του ξεκολλήσουν τα ρουθούνια. 2. Το παιδί σε ρωτάει με επιμονή κάτι και εσύ αφηρημένη (και ενώ δεν έχεις ακούσει καν την ερώτηση) του απαντάς: «Ναι, χρυσό μου». 3. Το παιδάκι σου φτιάνει μια μοναδική χειροποίητη κάρτα για τα γενέθλια σου απεικονίζοντάς σε ως μια έξαλλη μαμά με σηκωμένες τρίχες. Του απαντάς: «τι ωραία!!! ευχαριστώ χρυσό μου». Και την καταχωνιάζεις σε κάποιο συρτάρι

4. Μπαίνεις στην κουζίνα και δεν θυμάσαι γιατί μπήκες εκεί. Επίσης ανοίγεις το συρτάρι και αναρωτιέσαι: «γιατί το άνοιξα;» 5. Κουβαλάς πάντα μαζί σου κρέμα χεριών και μωρομάντιλα. 6. Όταν τσακώνεσαι με το σύντροφό σου μπροστά στα παιδιά, αλλάζεις συζήτηση. Ακόμη κι όταν εκείνος έχει άδικο. 7. Προτιμάς να τους μαγειρέψεις κάτι πρόχειρο για βραδινό, από το να πάρεις πίτσα απ’ έξω. Έστω κι αν είσαι κουρασμένη, έστω κι αν υπάρχει ήδη φαγητό στην κατσαρόλα. 8. Παρακολουθείς

με θρησκευτική προσήλωση, τηλεοπτικές σειρές με πρωταγωνιστές γιατρούς, δικηγόρους, νοσοκόμες. Επίσης, παρακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο τούρκικο, με τη δικαιολογία ότι σε χαλαρώνει. Πριν από λίγα χρόνια κορόιδευες τη μαμά σου που είχε κόλλημα μ’ αυτές τις σειρές.

9.

Πριν πας για ύπνο, τακτοποιείς τα μαξιλάρια του καναπέ! 10. Ξυπνάς από εφιάλτη στις 3:00 το πρωί και μπαίνεις στα δωμάτια των παιδιών να δεις αν είναι όλα εντάξει. 11. Συνειδητοποιείς πόσο χρήσιμος είναι ένας δίσκος με 24 θήκες για cupcakes. Ή μήπως να έπαιρνες δύο δίσκους; 12. Συνειδητοποιείς πως αυτό που σου έλεγε η μαμά σου «να βρεις έναν άντρα καλό και νοικοκύρη….για οικογένεια…και πως οι έρωτες περνάνε…», είναι πέρα για πέρα σωστό.

13. Εκτιμάς πολύ το φαγητό της χθεσινής ημέρας. Ιδιαίτερα αν είναι μπόλικο και δεν χρειάζεται να ξαναμαγειρέψεις για σήμερα. 14. Περνάς ένα ολόκληρο κυριακάτικο πρωινό μαγειρεύοντας ένα κοκκινιστό μοσχαράκι και τελικά όταν κάθεσαι στο τραπέζι δεν μπορείς να το φας γιατί «χόρτασες από τις μυρωδιές». 15. Το να μαγειρεύεις για δέκα άτομα σου έχει γίνει «δεύτερη φύση». 16. Το να τρως μετά τις 8:00 το βράδυ σε κάνει να δυσανασχετείς για πολλούς λόγους: για τα κιλά σου, για φούσκωμα, για εφιάλτες! 17. Πριν από κάθε οικογενειακή εκδρομή, προηγείται μια λίστα από α. πράγματα που πρέπει να αγοράσεις, β. πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις, γ. πράγματα που πρέπει να έχεις ως χειροαποσκευές. 18. Είσαι κουρασμένη, πολύ, πάρα πολύ κουρασμένη αλλά δεν θα το παραδεχτείς ποτέ. 19. Όταν βρίσκεσαι σε κάποιο πολυκατάστημα αναρωτιέσαι: «Το χρειάζομαι τώρα αυτό;». Η απάντηση είναι σχεδόν πάντα «όχι». Οπότε και το βάζεις πίσω. 20. Αναρωτιέσαι γιατί βάζεις την τηλεόραση τόσο δυνατά.

imommy

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ