Πώς να συνεννοηθείτε σε μια χώρα που δεν γνωρίζετε τη γλώσσα

Tips που θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε καλύτερα με τους ντόπιους... Μάθετε, τουλάχιστον, τα βασικά.

Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε προετοιμασμένοι, έχοντας μάθει από πριν, τουλάχιστον, κάποιες βασικές εκφράσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τη συνεννόησή σας με τους ντόπιους και έτσι θα κάνουν τη διαμονή σας στον προορισμό που βρίσκεστε ευκολότερη.

Έχετε τις βασικές λεπτομέρειες μαζί σας.

Μην ξεχάσετε να εκτυπώσετε ή να σημειώσετε κάπου την διεύθυνση, τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και το όνομα του υπεύθυνου από το ξενοδοχείο σας, σε περίπτωση που δεν μπορείτε με κανέναν τρόπο να συνεννοηθείτε και να πάρετε τις κατευθύνσεις που χρειάζεστε από τους ντόπιους.

Κατεβάστε την απαραίτητη εφαρμογή μετάφρασης.

Φροντίστε να έχετε στο κινητό ή το tablet σας μία ειδική εφαρμογή για μεταφράσεις, έτσι ώστε να μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρείτε την λέξη που ψάχνετε. Οι πιο ρομαντικοί, βέβαια, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα λεξικό.

Προσλάβετε ξεναγό.

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε να προσλάβετε έναν ξεναγό έτσι ώστε και να νιώθετε πιο άνετα, αλλά και να καταλαβαίνετε τα πάντα στη γλώσσα της επιλογής σας φυσικά.

Τα νοήματα αποδεικνύονται πολύ βοηθητικά. Πρόκειται, στην ουσία, για μία "διεθνή γλώσσα" η οποία τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται πολύ βοηθητική. Στην περίπτωση που δεν έχετε τρόπο να συνεννοηθείτε κάποια νοήματα μπορούν να σας βγάλουν από την δύσκολη θέση και να σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα: την επιτυχημένη συνεννόηση.

Να είστε πάντα φιλικοί και ευγενικοί.

Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά περίεργο, ωστόσο, αν μοιάζετε αρκετά φιλικός και ευγενικός έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να σας βοηθήσουν. Ακόμη κι αν δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα. Για παράδειγμα, ένα χαμόγελο για αρχή είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας.

Έχετε μαζί σας έναν χάρτη της περιοχής.

Ακόμη κι αν δεν μιλάτε την τοπική γλώσσα, ένας χάρτης μπορεί να σας βοηθήσει στην επικοινωνία σας με τους ντόπιους, καθώς σίγουρα μπορείτε να δείξετε πού θέλετε να πάτε και έτσι να σας δείξουν, επίσης, ποια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσετε. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι ένας χάρτης πάντα είναι απαραίτητος σε ένα ταξίδι.

Via

www.adieXodos.grShare/Bookmark
ERGASIA
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]