Εθνογραφικός χάρτης της Μοσούλης εξηγεί την επιτυχία των ιρακινών δυνάμεων στα δυτικά προάστια

Κυκλοφόρησε πρόσφατα ο εθνογραφικός χάρτης της ιρακινής πόλης της Μοσούλης, η οποία ελέγχεται από την τρομοκρατική ομάδα Νταές, που εξηγεί τις στρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή. Αυτή την εβδομάδα Ιρακινές Δυνάμεις Ασφαλείας (ISF) πολιόρκησαν εύκολα το κουρδικό χωριό Gagjali στα δυτικά προάστια της Μοσούλης (κάποιες πηγές περιγράφουν τη Gagjali ως μια γειτονιά της Μοσούλης, αλλά δεν είναι αλήθεια).

Αυτή η επιτυχία επέτρεπε στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν μια ταχεία επιτυχία στη επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης και να «προβλέψει» σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Αλλά«σημαντική πρόοδος» δεν έγινε.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να εξηγηθεί εύκολα αν κάποιος ρίξει μια ματιά στην εθνογραφική κατάσταση στην πόλη. Στην προπαγάνδα του, το Νταές στοχεύει κυρίως στον αραβοσουνιτικό πληθυσμό της Συρίας και του Ιράκ. Και οι Κούρδοι αποτελούν μειοψηφία μεταξύ των μελών της τρομοκρατικής ομάδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναμένεται κάποια αρχική επιτυχία των ISF στα δυτικά περίχωρα της πόλης με κουρδικό πληθυσμό. Ωστόσο, όταν οι ISF θα φτάσουν στη πρώτη μη-κουρδική (μη-ασσυριακή ή μη-σιιτική) γειτονιά, θα αντιμετωπίσουν μια σκληρή απάντηση από το Νταές. https://southfront.org/ethnographic-map-of-mosul-city-explains-iraqi-forces-success-in-its-western-outskirts/ μεγαλύτερο infognomon politics

Via

www.adieXodos.grShare/Bookmark
ERGASIA
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]